И Милош Нинковић спомиње неке ''тунеле'' пред дерби!

"Звездина предност на 'Маракани' није мит и нисам то ја измислио. И партизановци су ми причали да су губили 1:0 у тунелу", каже Милош Нинковић у разговору за МОНДО.

Фудбал 24.04.2015 | 23:00
И Милош Нинковић спомиње неке ''тунеле'' пред дерби!

Један од предводника генерације Звездиних фудбалера која је прекинула шестогодишњу доминацију Партизана у српском фудбалу и, на жалост звездаша, напустила Љутице Богдана већ после годину дана, неће моћи да гледа 148. "вечити дерби".

Из више разлога...

Први, у том тренутку загреваће се за тек четврти меч од операције менискуса. Други, признаје да српски фудбал, од када се вратио у Француску и Евијан, прати само читајући вести, али не и гледајући мечеве уживо на телевизији.

Миљеник навијача Црвене звезде Милош Нинковић радо је прихватио позив МОНДА, али пре приче о дербију имали смо и важнију тему – његово здравље.

"Добро је сада, ово ће ми бити четврта утакмица у низу после дуге паузе и операције менискуса. Нисам 100 одсто спреман, вероватно ћу бити најспремнији кад се заврши сезона (смех), али најважније је да не осећам бол", каже Нинковић.

Дакле, бићеш најспремнији када буде време да се, можда, бира нови клуб?

"Не знам, искрено, видећу када се све заврши. Тренутно не размишљам о томе..."

С обзиром на то да у Србији постоје две заиста велике утакмице годишње, а да је једна на програму у суботу, претпостављамо да знаш зашто те зовемо. Хоћеш ли гледати?

"Ми играмо у 20, а од 18 смо већ на стадиону, тако да ћу се сналазити...", рекао је Нинковић, а онда био искрен до краја, по навици.

"Искрен да будем нисам погледао ниједну утакмицу наше лиге од кад сам отишао, само прочитам шта су урадили Црвена звезда и Чукарички, али од тога не зависи оно што могу да кажем уочи дербија, јер... Прошле сезоне када су сви говорили да је Партизан спремнији, ми смо победили, онда када смо ми сами били убеђени да смо бољи, да ће то ићи у нашу корист, изгубили смо...", надовезао се сам.

"И то није једини пример у том смислу. Дакле, једино што је сигурно је да ништа није сигурно и играчи Звезде би тако требало да приступе утакмици. Да знају да свако има шансу ако одигра храбро, мудро, мирно..."

С обзиром на то да си био живи сведок бурних догађаја у Звезди прошлог пролећа и лета, да ли је овај заостатак за Партизаном од достижних пет бодова за тебе позитивно или негативно изненађење? Или је то реалност?

"Да, знам ко је све отишао, знам како и када се у Звезди доводе играчи пре почетка сезоне, тако да сам сигуран да Лалатовић није могао ту Бог зна шта да уради и постигне за кратко време. Могу да кажем да је, с обзиром на све околности и кроз шта је Звезда прошла летос, заостатак од пет бодова за Партизаном можда, реално, могао да буде и већи. Ово је сасвим, сасвим други тим у односу на онај наш, који је освојио титулу, верујте да је и тренеру и играчима тешко када сваке сезоне крећу испочетка и све пролазе први пут. Знам то добро", рекао је и закључио:

"Али, ништа није изгубљено за Звезду, штавише победа у дербију вратила би нас у одличну позицију".

У супротном, крај?

"Па, мислим да јесте... Глупо би било да причам да није, да одавде шаљем неке поруке, а да знам како стоје ствари у нашем фудбалу. И ако буде нерешено и остане ових пет бодова, тешко да ће Партизан себи дозволити луксуз да не освоји титулу".

Ако не на табели, Звезда ће у суботу имати предност на трибинама. Је л' она мит или реалност?

"То је велика предност и око тога нема збора. Многи играчи Партизана причали су ми о томе, да се све промени кад уђу у тунел и осете буку изнад, да већ тада имају осећај да је 1:0. Нисам то ја измислио, тако је...", каже и додаје:

"Када Звезда игра дерби код куће не може да се каже да је апсолутни фаворит, али да је фаворит – јесте. Надам се да ће момци то да искористе и да ће, у периоду године када звездаши уживају због резултата са кошарке, унети неизвесност и у фудбалско првенство. Било би лепо да победе, а ја да сам у Србији сигурно бих био на стадиону и бодрио".

Није баш да су сви играчи са којима си пре мање од годину дана подигао пехар намењен прваку – отишли... С некима, који су остали, си играо, с некима тренирао. Препознајеш ли међу њима играча који би могао да подигне север на ноге?

"Никад се не зна, кажем нисам гледао утакмице, али из извештаја могу да закључим да се мали Лука Јовић коначно подигао, да се смирио и сконцентрисао на фудбал, да је заборавио на оне промашаје од јесенас. Генерално, мислим да се ради о одличном играчу, који има само 17 година и верујте да јавност у његовом случају није била коректна", каже Нинковић.

"Зато бих волео да баш против Партизана настави добар низ, да и у дербију да гол и да, ако је јесенас већ био проглашен за трагичара, овог пута буде јунак. А, Звезди су потребни прави јунаци. Нека то буде он!", каже Милош Нинковић на крају разговора за МОНДО.

Коментари / 0

Оставите коментар