Јовановић: Изгинућемо за побједу!

Фудбалер Црвене звезде Вукашин Јовановић рекао је да осећа позитивну трему пред деби у вечитом дербију против Партизана и да ће његова екипа "погинути на терену" како би дошла до победе и задржала шансе да одбрани титулу.

Фудбал 24.04.2015 | 09:20
Јовановић: Изгинућемо за побједу!

"Очекивања су велика, игра се дерби. Биће 35.000-40.000 људи, највећи клуб у Србији против другог највећег и мислим да ће за овог већег бити 2:0. У ствари, не бих да обећавам то, могу само да обећам да ће екипа погинути на терену, да ће оставити срце, а ако они буду бољи - шта да радимо. Мислим да имамо добру екипу и да можемо до победе", рекао је 19-годишњи Јовановић.

Фудбалери Црвене звезде у суботу од 18 часова на стадиону "Рајко Митић" играју против Партизана 148. вечити дерби, у склопу 24. кола Суперлиге, а млади штопер би требало да дебитује.

"Трема је позитивна, нема кога да се плашим, бројим минуте и сате до дербија. Надам се да ћу одиграти боље него против Вождова, да ћу из утакмице у утакмицу играти све боље. Али, важније од моје добре игре је победа", рекао је Јовановић.

Партизан је први на табели са пет бодова више од Звезде.

"Ми ћемо бити под притиском јер заостајемо пет бодова, али ће и они осећати притисак, јер имају искусну екипу са више дербија у ногама. Победа би нам дала ветар у леђа, победом имамо реалније шансе да освојимо титулу", рекао је Јовановић.

Голман Црвене звезде Предраг Рајковић рекао је да је Партизан фаворит у предстојећем дербију због искуснијих играча који су одиграли много дербија.

"Тензија се полако осећа, али осим победе, не смемо да размишљамо ни о чему другом. Препустио бих Партизану улогу фаворита пошто има више искуснијих играча", рекао је Рајковић.

Голман црвено-белих навео је да ће Партизан бити под већим притиском.

"Дерби решавају ситнице, ко буде агресивнији и концентрисаније уђе у меч победиће. Они ће бити под притиском, јер ако изгубе ми ћемо прићи на два бода заостатка и то је већи притисак у борби за титулу", рекао је Рајковић.

Коментари / 0

Оставите коментар