Жријеб за ЛШ: Јел' то Јуве најпожељнији?!

У петак у подне у Ниону биће обављен жреб полуфинала Лиге шампиона.

Фудбал 24.04.2015 | 08:20
Жријеб за ЛШ: Јел' то Јуве најпожељнији?!

Барселона, Бајерн, Реал Мадрид, Јувентус.

Већ на први поглед, међу полуфиналистима Лиге шампиона издваја се трио гиганата, који у последње четири сезоне имају по једну титулу првака Европе (четврти је Челси) и за које пласман међу четири најбоља представља само корак ка једином резултату вредном славља.

Иако ни у ком погледу није клуб и тим за потцењивање, Јувентус мора бити срећан што је у полуфиналу елитног такмичења "старог континента" после паузе од 12 година.

Тим који је са клупе предводио Марчело Липи 2003. је преко Барселоне и Реала догурао до финала на Олд Трафорду и тамо на пенале изгубио од Милана. Уследила је смена генерација, па афера "Калчополи и селидба у Серију Б... и Јуве у Лиги шампиона никако није могао даље од четвртфинала.

Дешавало му се и да не прође групну фазу, у конкуренцији клубова као што су Бордо или Галатасарај.

"Стара дама" ове сезоне је у "нокаут" фази елиминисала Борусију из Дортмунда (2:1, 3:0) и Монако (1:0, 0:0) и може максимално растерећено да приступи наредној рунди. Јувентус нема ни Роналда, ни Месија, ни Робена, Бејла, Суареза... Нема иза себе "машинерију" као Реал, Барселона и Бајерн, па самим тим ни притисак медија и навијача.

Све то га у овој фази такмичења и овој конкуренцији чини "папирнатим" аутсајдером и тимом кога би преостали претенденти на трон свакако радије видели на супротној страни терена у полуфиналном двомечу, него било кога другог унутар тог трија.

Отуда и духовита фотомонтажа са шаљивог Тwиттер профила "Нот матцх оф тхе даy", о три лавице које посматрају и прижељкују исту зебру.

Слажете ли се са аутором?

Коментари / 0

Оставите коментар