Панчев: Људи, Звезда је увијек фаворит у дербију!

Легендарни нападач Црвене звезде Дарко Панчев каже да је Црвена звезда увек фаворит у дербију када се он игра на 'Маракани'.

Фудбал 23.04.2015 | 20:00
Панчев: Људи, Звезда је увијек фаворит у дербију!

"Дербији су посебне утакмице, Звезда је увек фаворит на 'Маракани'. Очекујем да победи и тако одржи неизвесност у борби за титулу, јер ако Партизан остане непоражен може се рећи да је већ завршио посао. Знам сигурно да ће атмосфера бити "десетка", надам се успеху мог тима", не крије Панчев своја очекивања у разговору за 'Новости.

Партизан у суботу гостује Црвеној звезди (18.00) у утакмици 24. кола Супер лигеСрбије, то ће бити 148. дуел вечитих ривала, а популарна 'Кобра' упоредила га је са највећим мечом града Милана.

"Један новинар је за италијански дуел Интер – Милан написао да је то био 'дерби сиромашних'. Нити великани из Милана имају новца, нити квалитета. Нажалост, такав је постао и српски "вечити дерби". Нема ту много шта да се види, нема ни асова. Моја Звезда се мучи са Вождовцем, није конкурентна како ваља ни у Србији, а онда је илузорно очекивати нешто у Европи. Остали су навијачи за десетку јер и даље имају стрпљења и подржавају свој тим", јасан је Панчев, " Квалитет фудбала пада из годину у годину. Причам већ 15 година да је једини спас за наше просторе 'АБА фудбалска лига'.- Колико год постоје противници ове тезе, нема нам спаса ако не вратимо ону нашу 'Ју лигу'. Овај фудбал у квалитету није ни 20 одсто онога који смо ми играли, само је за домаћу употребу и није конкурентан у Европи".

Панчев, који је са беле тачке стадиона 'Свети Никола' у Барију донео најтрофејнијем спском клубу највреднији трофеј у свету фудбала, каже да 'није природно да Звездину игру носе њега деца'.

"Некад си морао да будеш доминантан у лиги да би запао за око Звезди. А, сада је квалитет играча сумњив, последњих година има много оних који би тешко прошли некадашње критеријуме. А, и млади су превише. Могли су у моје време Лукић, Крупниковић и остали тада клинци да добијају шансу у тиму који је могао да их надгради. Данас Звезда зависи од клинаца. Не може се очекивати да та деца воде игру, није природно", закључио је Панчев

За крај приче за 'Вечерње новости', Македонац каже да у одређеним потезима 17-годишњег нападача црвено-белих Луке Јовића 'види себе'.

"Има тај осећај за гол. Последња два против Борца, кад је исфинтирао штопера и овај против Вождовца, били су у неком мом маниру. Али, не треба му замерати кад промаши, као што је то чинио у прошлом дербију. Млад је момак, битно је да улази у шансе и са годинама ће бити прави. Додуше, нема ни правих лопти за њега, ја сам их у моје време добијао са свих страна", искрен је Дарко.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бранислав

24.04.2015 05:54

Легендо звездина!

ОДГОВОРИТЕ