Грбић пред дерби: Само с мирном главом и концентрисано!

Фудбалер Партизана Петар Грбић рекао је да у ’вечитом дербију’ са Црвеном звездом не победи увек боља екипа.

Фудбал 24.04.2015 | 14:00
Грбић пред дерби: Само с мирном главом и концентрисано!

Партизан у суботу гостује Црвеној звезди у утакмици 24. кола Супер лиге Србије.

Грбић је истакао да је то меч у којем побеђује тим са "мирнијом главом".

"Дерби увек одлучи мирнија глава, већа концентрација и жеља. Ово су специфичне утакмице. Некад није пресудно то ко је боља екипа, већ инспирација, тренутак једног играча... Не би ми сметало да опет Дрина (Никола Дринчић) реши меч", рекао је Грбић.

’Црно-бели’ су први на табели са 56 бодова и имају пет бодова више од другопласиране Звезде.

"Чека нас најбитнија утакмица у сезони, али покушавамо да се спремамо као за све претходне. Не желимо да намећемо себи притисак јер нема разлога за то. Довољан је притисак што се игра дерби. То је светиња над светињама и то је довољан мотив", казао је Грбић.

Грбић је навео да све у клубу радује форма и игра екипе у последњих неколико утакмица и да је то један од разлога због којих очекује повољан исход у суботњем мечу.

Партизан је везао три победе у Суперлиги и једну победу у Купу, а главни на тим мечевима у редовима ’црно-белих’ били су Андрија Живковић и Иван Шапоњић.

"Клинци играју изванредно у последњих неколико утакмица, што нас веома радује. Тек сад показују све оно што се причало и писало о њима. Да ли ће бити кључни фактор на дербију? Не бих им стављао додатни терет пред дерби, доста им је и ово што се пише о њима. Нек играју растерећено и најбоље што знају и онда ће све доћи на своје", навео је Грбић.

Грбић је рекао да не зна ко ће бити главна опасност по његов тим из табора Звезде.

"Лука Јовић је веома талентован играч, имају и Дарка Лазовића, малог (Михаила) Ристића који је велики потенцијал. Имају добру одбрану на челу са Савом Павићевићем, тако да искрено не знам ко је главна опасност. Намеће се Јовић због голова, али има ту још добрих играча, не само он", казао је Грбић.

Меч између Партизана и Звезде игра се у суботу у 18.00 на стадиону ’Рајко Митић’.

Коментари / 0

Оставите коментар