Полиција штити политичаре, а не грађање Српске?

Новом организацијом рада и систематизацијом радних мјеста у МУП-у Републике Српске доведена је у питање безбједност грађана на подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, тврди посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Маринко Божовић.

Република Српска 23.04.2015 | 13:22
Полиција штити политичаре, а не грађање Српске?

Божовић је на данашњој конференцији у Источном Сарајеву истакао да је недопустиво да се униформисани полицајци распоређују на послове заштите политичара и објеката у којима они бораве на уштрб безбједности грађана.

,,Некадашња Станица јавне безбједности Источно Ново Сарајево добила је нижи ранг и сада је Полицијска станица што аутоматски значи мањи број полицајаца'', каже Божовић и додаје да сада на улицама Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе има само 28 полицајаца.

,,То у пракси значи да дневно само једна комплетна полицијска патрола брине о безбиједности 30 хиљада грађана који живе на подручју ове двије општине, на којима је у протеклој години, али и у прва три мјесеца ове забиљежен највећи број кривичних дјела. Безбједносну ситуацију усложњава и податак да ове општине највећим дијелом граниче са Кантоном Сарајево, а познато је да су криминалци добро увезани и да за своје послове користе све погодности које им пружа међуентитетска граница'', истиче Божовић и додаје да се тај проблем може ријешити на два начина.

,,Први је начин да се уз Полицијску станицу Источно Ново Сарајево формира и Полицијска станица Источна Илиџа јер је ова општина једина у Републици Српској која нема Полицијску станицу. Други начин је да је Полицијској станици Источно Ново Сарајево врати статус Странице јавне безбједности и тиме повећа број униформисаних полицајаца како би се безбједност грађана повећала''.

Новом систематизацијом МУП-а Републике Српске предвиђено је да се већи број полицајаца Центра јавне безбједности Источно Сарајево ангажује на пословима обезбјеђења објеката и личности, вјероватно када у функцији буде чувена зграда за смјештај српских кадрова из Заједничких институција БиХ за коју је Влада Српске издвојила 26 милиона марака.

За СДС је то неприхватљиво.

,,У овом моменту нас не интересује на који начин ће бити организован Центра јавне безбједности, већ нас интересује категоризација полицијских станица односно присуство униформисане полиције на подручју ове двије општине али и комплетног центра", каже Маринко Божовић посланик СДС-а у Народној Скупштини Републике Српске.

Божовић је, коментаришући најаве о пресељењу сједишта Центра јавне безбједности са Пала у Источно Ново Сарајево, истакао да је најмање битно гдје ће сједити администрација, односно начелници, командири и њихове секретарице и возачи.

,,Ако о томе буду одлучивале локале заједнице лако ћемо се договорити, али се бојим да је ово покушај да се у јавности покуша приказати наводни раздор између два дијела града Источно Сарајево'', тврди Божовић.

(БН ТВ)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Реално

23.04.2015 11:30

Не треба вам вала ни један. Од њих никаве вајде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треб

23.04.2015 13:46

Треба теби мотка по гу....

Name

браиндамагед

23.04.2015 12:11

Ова кокосарско-јајарско-друмско-разбојницка организација је у слузби свог сљама само није у слузби градјана, то је соуп полуписмених људи ниског морала који својим примитивним поступцима И понасањем наносе највецу стету угледу институцији коју представљају републици а тиме И свима нама 90 посто ове разуларене банде треба растерати јер квалификација И манира но за цобански посао немају. Ја лицно кад их видим имам осјецај сигурности приврзености И постовања еквивалентан оном као кад бих видио припаднике Францетицеве Црне легије, цак висе волим видјети припаднике ЕУФОРА хер су људи барем пријатне вањстине И немају мјесине умјесто стомака И не мозе их се видјети у кафанцугама И кладионицама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гашпар

23.04.2015 18:02

Перфектан коментар, свака част...

Name

Јово

23.04.2015 12:39

Они само служе да отимају народу ( саобраћајни полицајци).У возачкој увијек мора да стоји 10 КМ.и такви какви су не требају никоме.Никад ружније полиције ко их бира на конкурсима кукала му мајка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

23.04.2015 20:57

Најновија акција ТРАТОР, је дно дна, прогањати пољопривреднике у сјетви а "превозници" на Ц5 узимају паре нити су регистровани камиони нити су возачи пријављени.

Name

САША

23.04.2015 12:43

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЋА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мојне

23.04.2015 13:20

Па то је увјек било они имају полицију да их стити а поготово сад се укидају станице саобрацајне полиције и пребацују у 'липаре' јер се боје побуна...Као Милосевиц некада висе полиције него војске

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

23.04.2015 15:03

НАЈВЕЦУ ГЛУПОСТ НЕПИСМЕНИ ЛУКАЦ ЈЕ УРАДИО УКИДАЈУЦ САОБРАЦАЈНУ ПОЛИЦИЈУ ИПАК СУ ОНИ РАДИЛИ ДОБРО А САДА ЦЕ ПО ПУТЕВИМА ДА ВРСЉАЈУ ПИЈАНИ ЛОПОВИ И СВЕРЦЕРИ ЈЕР ЗНАЈУ ДА НА ПУТЕВИМА НЕМА ПОЛИЦИЈЕ СТА СВЕ ПОМУЦЕНИ МОЗГОВИ МОГУ УРАДИТИ ДА БИ ЗАСТИТИЛИ РЕЗИМСКЕ ЛОПУЗЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

23.04.2015 15:20

Нестите политицаре, но криминалце на власти, сто нема нигдје. А папкаре бас цувају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

23.04.2015 15:48

Сад као Лукач неписмен а био је писмен у току рата кад је стварао Р.Српску и када је три пута рањаван. ошто му је пола

Name

ДЕМОБИЛИСАНИ БОРАЦ

23.04.2015 16:01

ПА ИОНАКО НИШТА И НЕ РАДЕ ТИ ПОЛИЦАЈЦИ. ЧУЈ НА УЛИЦАМА ? ПА ОНИ УВИЈЕК СТОЈЕ САМО НА РАСКРСНИЦАМА И ЧЕКАЈУ ЉУДЕ КОЈИ СЕ ВОЗЕ У КРШЕВИМА ДА ИМ УЗМУ КОЈУ МАРКУ. ЏИПОВЕ И ЛУКСУЗНЕ АУТОМОБИЛЕ НЕ СМИЈУ НИ ДА ЗАУСТАВЕ. ПА И ЋЕЛОВ СИН БЕЊАМИН ИМ ЈЕ ПОБЈЕГАО ИАКО СУ ГА БИЛИ ЗАУСТАВИЛИ. КАД СИ ТИ , БОЖОВИЋУ, ВИДИО ДА СЕ ТИ ПОЛИЦАЈЦИ ШЕТАЈУ ИЛИ ПЈЕШКЕ ПАТРОЛИРАЈУ ПО ТВОЈИМ ВОЈКОВИЋИМА? НИКАД,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гого

23.04.2015 17:16

Начелник центра са Сокоца, замјеник са Сокоца, начелник СЈБ Пале са Сокоца, начелник крим пол у СЈБ Пале са Сокоца, командир Саобраћајне у Источном Сарајеву из Рогатице, Источно Ново и Источна Илиџа центар на папиру и ништа више!!! Андан вам га је добро сложио!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

23.04.2015 17:44

Зато је у задњи мјесец дивљи запад ад по цестама!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ново

23.04.2015 17:53

... прво што дајете мито, друго кад дајете докторима, онда ћутите, дајете зато што је то вама јефтиније, ја немам тај проблем, недајем ништа, а кад смо већ код полиције, био сам свједок кад ти људи ризикују живот спашавајући људе, ... какви смо ми Срби глуп народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно

23.04.2015 18:16

РЕ Гогоћ, Све које сте навели чине једну веселу путујућу групу!На посао не долазе својим возилима или не дај Боже аутобусом, него службеним колима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политичар

23.04.2015 18:22

Што ови назови политичари не ангажују приватно СНСД обвезбјеђење о свом трошку, а не о трошку нас пореских обвезника. Зар полиција треба да чува једног Клошарца, Синишу Додика и друге чланове ове секте. Само се питам зар да их чувају од грађана? Свашта су себи умислили у својим плитким мозговима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кони

23.04.2015 20:12

Често смо свједоци да се полицајци у међуградским линијама возају бесплатно. Ја не знам како је то могуће, па ваљда сви морамо имати карте,чак и они који немају никаква примања. А истовремено, како сазнајем, наплаћују трошкове за превоз. Не знамје ли то истина, треба провјерити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

23.04.2015 21:24

За "Кони".Кад већ тако коментаришеш, узми у обзир да има полицајаца који путују на посао а на тим релацијама не постоје аутобуске линије па су приморани на свакакве начине да се превозе до радног мјеста. Како би то окоментарисао. Провјери па напиши.

Name

ђорђе

23.04.2015 21:41

Не разумијем вас који подмићујете полицију из ког разлога им дајете десет двадесет марака кда нпр казна за појас износи 40 км а ако платиш казну у року осам дана она се преполови па зар није бољее напунити буџет из којег се исплаћују пензије социјално и тд. него дати липару који ће то попити у кафани код неког папка који држи радника на црно и не уплаћује му здраствено, порез држави и тд.

ОДГОВОРИТЕ