Влада настоји ријешити проблем корупције у образовању

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић истакао је данас у Бањалуци да је Министарство просвјете и културе Српске утврдило законске и подзаконске акте којима се настоји спријечити корупција у образовању.

Република Српска 23.04.2015 | 12:35
Влада настоји ријешити проблем корупције у образовању

"Један од таквих аката је и правилник о запољшавању у основним и средњим школама, којим су дефинисане одређене процедуре и покушава спријечити корупција у овом процесу", рекао је Малешевић на отварању конференције "Како осигурати квалитет знања без корупције".

Он је подсјетио да је Народна скупштина Српске 2013. године усвојила Стратегију борбе против корупције и да је сваки сегемент друштва требало да донесе одређене акте да би се, што је могуће више, спријечила корупција у органима власти.

"Не тврдим да у образовању нема корупције и сви у систему морају бити одговорни за такве радње. У борби против корупције потребно је мијењати подзаконске акте да би биле отклоњене све мањкавости", додао је Малешевић и напоменуо да ресорном министартву још нико није пријавио коруптивне радње у образовању.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

23.04.2015 10:44

РИЈЕШИТИ ПРОБЛЕМ КОРУПЦИЈЕ У ВЛАДИ!? КОООО???

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

23.04.2015 11:01

Добро сте сконтали да је има...знаци признајете....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лоло

23.04.2015 11:37

Само нова власт и челична метла могу ријешти корупцију. Ови никада. Најбоље је да Америка потпуно преузме управљање Републиком Српскон и нека прво поставе своје кадрове а онда нека медју њих инфилтрирају домаће да се уче, тако да након неких 50 година овај народ буде излијечен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

23.04.2015 11:57

Ма шта кажеш,а ја мислио да се тим актима онемогућава запошљавање сваком ко није у днс-у.Камо среће да нисам у праву.

ОДГОВОРИТЕ