Србија: Просвјетари прекидају штрајк

Унија синдиката просветних радника Србије одлучила је да прекине штрајк, након потписивања понуђеног Споразума о мирном решавању спорних питања.

Србија 22.04.2015 | 19:15
Србија: Просвјетари прекидају штрајк

"Тек данас, пет месеци од почетка штрајка, усменим путем, добили смо чврсте гаранције о посвећености Владе нашим захтевима кроз реализацију досадашњих договора", саопштилла је Унија синдиката просветних радника након седнице Главног одбора.

Тај синдикат наводи да је све време од изласка из штрајка два синдиката, инсистирала на додатним гаранцијама Владе Србије и ресорног министарства, о побољшању материјалног положаја запослених у образовању.

Наводи се да је министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић говорио данас пред члановима Главних одбора синдиката у штрајку о неопходности увођења платних разреда, што би трајно поправило наше зараде, сматрајући то приоритетом у раду свог министарства.

"Пратићемо одлуке Владе и бити партнери у доношењу важног Закона, који се тиче платних група и разреда у јавном сектору и договарати износ награда и помоћи запосленима у образовању", пише у саопштењу Уније синдиката просветних радника.

Синдикат радника у просвети Србије најавио је да ће сутра одржати седницу председништва на којој ће бити донета одлука о евентуалном прекиду штрајка.

Штрајк два синдиката скраћењем часова на 30 минута траје од 17. новембра прошле године.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар