Салетова ''лекција'' Калинићу!

Селектор Србије тврди да је победа свих што и играчи који су некад отказивали наступ сада желе да играју за национални тим. Али додаје да се ред и правила понашања морају знати, као и да једном НЕ репрезентацији заувек затвара врата.

Кошарка 23.04.2015 | 16:00
Салетова ''лекција'' Калинићу!

Александар Ђорђевић направио је прошле године са селекцијом Србије прави подвиг на Светском првенству у Шпанији. Готово анонимусе и давно отписане довео је до сребрне медаље.

Оно што је важније од тога је да је “Сале национале” вратио култ репрезентацији и учинио да сада сви желе репрезентативни дрес.

“Играчи који су чак и у прошлости говорили 'нећу', они који су из неких разлога давали отказе, одједном су се јавили кроз медије како једва чекају лето. Кажу 'ако бог да бићу позван у репрезентацију'. Супер, то је победа свих нас, то су онда и моје слатке муке. Значи, они сада желе да играју за Србију”, изјавио је за “Ало” селектор Саша Ђорђевић.

Он је додао да га то радује, јер то значи да се код играча вратила здрава, спортска амбиција.

“Волим да чујем да играчи хоће да играју за репрезентацију. То је феноменално. То сам желео да чујем и првог дана када сам преузео место селектора”.

Селектор “орлова” ипак све памти и бележи...

“Не радим то због себе, већ због играча који су показали орговорност. Било је одрђених отказа за такозвану Б селекцију, ту мислим и на универзитетску репрезентацију. Играчи који су до сада отказивали нису били суочени са било каквим консеквенцама, али сада хоће. Правдам само оне отказе који стижу због повреда. Тачка!”

Ђорђевић је последњих дана био заокупиран праћењем мечева Партизана и Звезде у полуфиналу плеј-офа АБА лиге. Гледао је само игру и понашање на терену и видео је лепе, али и ружне ствари.

“Лепо? Лука Митровић. Капитенски се односио према противнику у целој серији. Капа доле за све честитике и изјаве које је дао. Такву хоћу целу репрезентацију”.

А шта је селектор видео лоше? Каже недопустиву причу са судијама, у којој је предњачио Никола Калинић. Ђорђевић му је због тога “очитао лекцију”.

“Позвао сам Калинића и рекао му да од почетка сезоне гестикулира што је неприхватљиво за једног репрезентативца. Рекао сам му: 'Хајде да избегнемо такве ствари. Има ко ће да се расправља са судијама, када затреба'. Нема шта ко да прича са судијама. Играј, бре, дечко. Дај три тројке заредом и заврши посао! Ти се зовеш играч, ја сам тренер и мој посао је да тражим тајм-аут на време, да поставим филозофију игре у одбрани или нападу. Никог нећу да малтретирам, али правила лепог понашања морају сви да знају. И то је основа за даље”, јасан и гласан био је Ђорђевић.

Као и увек...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

делија

23.04.2015 14:39

Сале је један обични гробарчић, а што не прозва неког из твоји редова од тренера до Мачвана.

ОДГОВОРИТЕ