Старији, вриједнији, жељни посла, а без шансе

Имена око 120.000 грађана БиХ, старих 50 година или више, налазе се на евиденцији завода и служби за запошљавање у БиХ.

Босна и Херцеговина 22.04.2015 | 09:51
Старији, вриједнији, жељни посла, а без шансе

Синдикалне вође истичу да је ријеч о вриједним радницима, жељним посла, који заслужују шансу јер су на својој кичми држали привреду у вријеме када смо сви живјели боље, али да их послодавци данас избјегавају.

С друге стране, привредници тврде да има посла и за људе у озбиљним годинама, али под условом да се усаврше како би били спремни да одговоре свим изазовима који данас чекају запослене на радним мјестима.

Драгана Врабичић, предсједник Синдиката грађевинарства и стамбено-комуналне дјелатности РС, напомиње да се код нас води погрешна политика при запошљавању.

"Наравно да треба запошљавати младе људе и ту нема ништа спорно. Међутим, они који су радили прије рата у нашим фирмама, старости 50 година и више, које данас ниједан послодавац неће да запосли, су вриједни људи, који знају да раде свој посао. Они су својевремено радили у систему када је радник предузеће доживљавао као своју другу кућу", каже Врабичићева.

Како је додала, политика незапошљавања људи старијих од 50 година је несхватљива.

"Па то су људи у најбољој снази, који највише знају и у принципу су најодговорнији за резултате свог рада. Није ми јасно зашто их послодавци избјегавају", рекла је Врабичићева.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ХАХАХАХА

22.04.2015 08:58

Преко 50 година у најбољој снази?!?! Хахаха каква глупост! Будала је ко год запосли ђутурума!

ОДГОВОРИТЕ