ЛШ: Бајерн демонтирао Порто, Барса овјерила 1/2-финале!

Фудбалери Бајерн Минхена искупили су се за лошу партију у Португалији, где су изгубили 3:1, пошто су у реваншу четвртфинала Лиге шампиона тотално надиграли Порто са 6:1. Фудбалери Барселоне пласирали су се у полуфинале Лиге шампиона, пошто су у реваншу на Камп Ноу са 2:0 победили ПСЖ, за укупних 5:1 у четвртфиналном двомечу.

Фудбал 21.04.2015 | 23:15
ЛШ: Бајерн демонтирао Порто, Барса овјерила 1/2-финале!

Изабраници Пепа Гвардиоле су попут торнада прошли тереном против протугалског представника који није знао шта га је снашло у првих 45 минута.

Било је јасно да ће Порто ићи на контре, али он ни то није чинио, већ је посматао Баварце који за једно полувреме постижу пет голова и решавају свако питање ко ће бити међу четири најбоље екипе у Европи.

Баварци нису чекали много, већ су у 14. минуту преко Хуана Берната ушли у казнени простор где је Шпанац послужио земљака Тијага Алкантару који је сместио лопту у леви угао португалског представника, те голмана Фабијана оставио без шанси да боље реагује.

Боатенг је очајно одиграо први дуел, али је у 22. минуту донео погодак својој екипи који је гарантовао да ће тим из Минхена проћи даље. После корнера са десне стране, Бадштубер је са осам метара главом проследио лопту до Боатенга који је био мало ближе голу, па је истим делом тела затресао мрежу у доњем десном углу за 2:0.

Само пет минута касније десила се једна од најлепших акција овосезонском издању Лиге шампиона, а после убачене лопте са леве стране, Томас Милер није дозволио да падне, већ је из прве проследио пас до Роберта Левандовског који се нашао у простору где није било дефанзиваца Порта, па је рутински главом увећао предност домаћина.

Бајерн је после сваке изгубљене лопте гостујуће екипе био опасан, па је у 36. минуту још једном натерао Фабијана да вади лопту из мреже. Алкантара је повукао контру са 30 метара и пронашао првог до себе, Томаса Милера који је одлучио да распали са 25 метара, док је лопта на путу закачила Мартинса Индија, те преварила голмана Порта за великих 4:0.

Распала се одбрана гостију из Португала у 100 комана, а нова рупа у дефанзиви створила се пет минута пре краја полувремена када је Томас Милер стигао Маркана до лопте, а онда је вратио негде око пенала где је Левандовски мало оклевао, а онда десном ногом аминовао "петарду".

Није имао проблем Бајерн да у првих 15 минута другог полувремена лагано одржава резултат, а голман домаће екипе Мануел Нојер ниједном није интервенисао до 65. минута. Бадштубер је био у великој прилици да се упише у листу стрелаца, али његов покушај главом је завршио изнад пречке.

Можда је Гвардиола био задовољан резултат, али не и квалитетом панталона пошто су му пукле што је измамило осмехе људи из стручног штаба, као и фудбалера на клупи Бајерна.

Порто је коначно у 73. минуту успео да дође до почасног гола пошто је бивши играч Црвене звезде Евандро центрирао са десне стране и у петерцу пронашао капитена Џексона Мартинеза који није имао проблема да проследи лопту у мрежу. Мартинез је само минут касније имао прилику да утакмицу, на бази двомеча, доведе до заплета, али је он гађао поред леве стативе.

Два минута пре краја утакмице, Ћаби Алонсо је преузео одговорност за слободњак, после фаула који је направио Иван Маркано који је зарадио други жути картон, а искусни Алонсо је пребацио живи зид и убацио лопту у горњи леви угао за 6:1.

Барселона је велики део посла завршила победивши са 3:1 головима Нејмара и Суареза (2), док је малу наду Парижанима дао аутогол Матјеа. Иако се сада у тим вратио Златан Ибрахимовић после суспензије, два гола Нејмара поред статичних дефанзиваца "светаца" у првом полувремену била су довољна Барселони да заврши посао.

У полуфиналу, Каталонцима се придружио Бајерн декласиравши Порто у реваншу. У среду ће Шпанци и Немци добити друштво, пошто се играју нови реванш мечеви, Атлетико - Реал (0:0) и Монако - Јувентус (0:1).

Прво полувреме: Одбрана ПСЖ-а спавала, Нејмар лако тресао мрежу

Давид Луиз је успео прерано да добије жути картон, већ у трећем минуту је стартовао над Ракитићем, што је санкционисао норвешки арбитар. Већ у 14. минуту, поклекао је ПСЖ, и то како - Инијеста је са центра игралишта одлучно кренуо, а цела четворочлана дефанзивна линија успорено је повлачила и посматрала пас ка Нејмару, ком је само преостало да обиђе Сиригуа за славље.

На новом испиту, одбрана Парижана пала је мало касније, али на другачији начин. После центаршута Алвеша, Луиз и Маркињош нису били ни близу Нејмара, који је у скоку имао довољно времена да изабере како ће пласирати лопту у мрежу за 2:0.

Бразилац је само потврдио да је инспирисан када игра против француског клуба, то му је био пети гол против ПСЖ-а у четвртом окршају - нико им толико голова у Лиги шампиона до сада није дао.

Друго полувреме: Барса привела меч крају, Ибра припретио тек у 73. минуту

Исход првог полувремена за укупних 5:1 био је довољан Луису Енрикеу да награди Инијесту одмором, па је његово место на терену од 46. минута заузимао Ћави, за 148. утакмицу у Лиги шампиона.

ПСЖ је деловао безопасно као и у првих 45 минута, иако је имао више лопте у ногама за комбиновање, али то није искористио за било какав конкретнији прилазак голу Тер Штегена, само је Верати једном шутирао, али уз стативу.

Обесхрабрени Лоран Блан је тек нешто касније у игру убацио Лукаша Моуру, док је задовољни Енрике могао да одмори још Бускетса и Суареза, који није успео да настави голгетерски низ. Са друге стране, Ибрахимовић је први пут на утакмици припретио тек у 73. минуту, но тада га је Тер Штеген зауставио. Још две акције су давале назнаке да ће ПСЖ барем постићи погодак за утеху, али их нису реализовали Кавани и Моура.

Коментари / 0

Оставите коментар