Наставља се Лига 6 БиХ: Игокеа - Широки!

Бранко Јоровић и Јосип Билиновац најављују побједу у дерби мечу Игокеа-Широки.

Кошарка 22.04.2015 | 14:00
Наставља се Лига 6 БиХ: Игокеа - Широки!

Утакмица седмог кола “ Лиге 6“ Босне и Херцеговине Игокеа- Широки могла би бити једна од кључних у борби за титулу шампиона. Разлог- могла би да одлучи о предности домаћег терена пред плеј офф.
Игокеа и Широки уназад пар година одлучују о титули шампиона БиХ, а како сада ствари стоје тако ће бити и ове године. Широки је у досадашњих шест кола без пораза, док Игокеа има један пораз и то управо од екипе Ивана Велића, која је у првом мечу на „Пецари“ славила са шест поена предности. Рачуница је јасна Игокеа мора остварити побједу са минимум седам поена разлике ако жели прво мјесто пред плеј офф. Наравно уз услов да до краја оставре све побједе, а очекују их гостовања у Тузли и Спарсима у Сарајеву.

“Ово је као и свака друга утакмица у Лиги 6, али са мало већим улогом, а то је борба за прву позицију. Нисмо играли добро у првој утакмици у Широком Бријегу. Мислим да смо подигли форму, самопоуздање је на високом нивоу и спремно дочекујемо утакмицу. Широки игра стварно добро, у доброј су форми, али мислим да све зависи од нас и наше игре. Очекујем побједу”, рекао је за портал бхбаскет, капитен Игокее Бранко Јоровић.

Широки је знатно подигао форму у “Лиги 6” о чему свједочи и табела.

“ Дошли смо до онога што смо жељели и сигурно нећемо ићи у Лакташе да бранимо резултат из прве утакмице. Игокеа јесте фаворит у утакмици, а ми идемо спремни горе и желимо одиграти добру утакмицу и покушати изненадити. Утакмица са Игокеом може пуно донијети и тако да сигурно идемо играти до задњег атома снаге. Сигурно нећемо ићи у Лакташе да само бранимо резултат него идемо покушати побиједити”, изјавио је капитен Широкобријежана Јосип Билиновац за бхбаскет.

Утакмица у Лакташима играће се у сриједу од 19 часова.

Парови седмог кола:

Игокеа-Широки

Зрињски-Слобода

Леотар-Спарс

ТАБЕЛА: Широки 6/0, Игокеа 5/1, Спарс 3/3, Слобода 3/3, Леотар 1/5, Зрињски 0/6.

Коментари / 0

Оставите коментар