Шта каже Лалат о предстојећем дербију?

"Шансе у овом тренутку су 50-50 одсто. Састају се два добра тима", каже тренер Црвене звезде уочи утакмице са Партизаном.

Фудбал 22.04.2015 | 12:20
Шта каже Лалат о предстојећем дербију?

После два слободна дана, фудбалери Црвене звезде у понедељак су лагано почели припрему за "вечити дерби", који би могао да реши шампионску трку уколико слави Партизан.

Под надзором тренера Ненада Лалатовића и осталих чланова стручног штаба, првотимци су лагано вежбали на помоћном терену стадиона "Рајко Митић", а они који су у другом плану, од 17 часова играће пријатељски меч против нижелигаша ИМТ-а.

Без обзира на померање термина са суботе на недељу, па враћање на суботу, Лалатовић каже да то не ремети његове планове, као ни одсуство нападача Џошуе Паркера.

"Паркер је због смртног случаја добио три слободна дана, као што сам му и обећао. Враћа се у среду на тренинг и биће у конкуренцији за тим", рекао је тренер црвено-белих новинарима на стадиону.

Партизан је тренутно у бољој позицији, јер има пет бодова предности, али Лалатовић не мисли да ће то много значити у предстојећој утакмици.

"Шансе у овом тренутку су 50-50 одсто. Састају се два добра тима".

Млади тренер истакао је одличну атмосферу у свом тиму, на којој гради оптимизам.

"Атмосфера у екипи је феноменална, можда најбоља до сада и надам се позитивном исходу утакмице у суботу".

Додатан мотив Лалатовићевим играчима могле би да буду премије за евентуалну победу, што наговештава долазак генералног директора Звездана Терзића у тренерову свлачионицу после тренинга.

"Нисмо причали у вези фудбала, дошао је да се договоримо око неких других ствари".

На питање да ли су играчи добили бонусе за победу против Вождовца имао је спреман одговор:

"Нисмо, зато смо и сада мало попричали о свему. Сигуран сам да ћемо сада добити премије".

Лалатовић је признао да није гледао предстојећег ривала у мечу против Младости из Лучана, али је рекао да је тим Партизана добро анализиран кроз раније мечеве.

"Нисам гледао утакмицу против Младости из Лучана, није ме толико занимало јер су одмарали доста играча. Више су ме занимале неке раније утакмице, које сам детаљно анализирао".

"У суштини, знамо све о њима, као и они о нама. Тајни нема - дерби је инспирација, дерби је тренутак, дан, срећа, тако је било и прошло пут. У првом полувремену имали смо две стопостотне шансе и да смо дали гол било би другачије, а овако смо изгубили голом из слободног ударца. Понављам, дерби је инспирација, дан, ко се како осећа... У дербију треба имати и доста среће, али најбитније ми је да моји играчи уђу у утакмицу без великог притиска, максимално мотивисано и ангажовано. Дерби је празник фудбала и нека покажу шта могу и колико вреде", закључио је Лалатовић, којем ће ово бити други пут у тренерској каријери да води екипу у "вечитом дербију".

Коментари / 0

Оставите коментар