Телетовић: Здрав сам, сад је све на тренеру!

Капитен кошаркаша Босне и Херцеговине Мирза Телетовић потврдио је америчким медијима да је потпуно спреман за повратак на НБА паркете, али одлука зависи од тренера Бруклин Нетса Лајонела Холинса.

Кошарка 22.04.2015 | 09:40
Телетовић: Здрав сам, сад је све на тренеру!

Болест, тачније плућна емболија је иза Мирзе Телетовића!

"Осјећам се прилично добро", рекао је Телетовић током поподневног тренинга "мрежица".

"Мислим, људи вјерују да сам сједио у посљедња три мјесеца, али нисам. Након прве три недјеље сам почео с радом и у прилично доброј форми сам за сада".

Капитен кошаркашких "змајева" је додао да постоји могућност да већ у сриједу поново заигра за Нетсе јер више питање није за медицинско особље клуба већ стручни штаб односно првог тренера Лајонела Холинса.

"Сада је више до тренера. Будући да екипа игра добро у посљедња три мјесеца и могуће да они не желе да због мене буду у некој врсти заостатка. Дакле, мислим да је то одлука тренера. Вјерујем да знају шта раде".

Телетовић је додао да се не би осјећао неугодно да добије шансу да заигра, али није превише сигуран на који начин ће се ствари одвијати.

"Даћу највише што могу. Сигуран сам да могу истрчати на паркет и играти, а о резултатима не бих могао да дајем прогнозе".

Наравно, да не може да прогнозира евентуални свој учинак јер никад у каријери оволико дуго није паузирао.

"Да будем искрен, ово је моја прва повреда у посљедњих 15 година и немам појма како ћу се осјећати на терену кад се вратим. Вјерујем да тренери имају више искуства и поштоваћу њихово мишљење. Понекад се осјећате добро, али другачије може да буде током утакмица".

Према његовим ријечима, ма колико били физички и психички спремни за мечеве, потребно је неко вријеме да уђете у ритам.

"Другачији је сам осјећај за утакмицу кад сте 'унутра', како додати лопту, како доносити одлуке, разумијевати 'тајминг'...Зато је потребно времена да се уђе у ритам", закључио је Телетовић.

Нема никакве дилеме да ће ова вијест обрадовати селектора БиХ Душка Ивановића, чију екипу предстојећег љета очекује наступ на Евробаскету у Монпељеу.

"Змајеви" ће у групној фази играти против Финске, Пољске, Израела, Русије и селекције домаћина.

Коментари / 0

Оставите коментар