Сарајево: Мехо Кодро добио отказ!

Мехо Кодро није више тренер ФК Сарајева. Након низа лоших резултата, Управни одбор клуба са "Кошева" одлучио је да уручи отказ досадашњем шефу стручног штаба, којег би на овој функцији требало да замијени Џенан Ушчуплић.

Фудбал 21.04.2015 | 19:40
Сарајево: Мехо Кодро добио отказ!

Лоши наступи у првенству (само двије побједе у задњих шест мечева) и рана елиминација у Купу Босне и Херцеговине од Борца још у четвртфиналу, коштали су Меху Кодру посла на клупи Сарајева.

Бранилац трофеја у Купу БиХ није успио да се пласира у полуфинале, а већ од раније кренуло се са спекулацијама да ће Кодро бити смијењен.

Кап која је прелила чашу је суботњи реми са Челиком (1:1) на "Кошеву", након којег је управни одбор сарајевског премијерлигаша данас одлучио да раскине сарадњу са мостарским стручњаком.

Кодро је на клупи Сарајева провео нешто више од пола године. У првенству, на 17 мечева остварио је 11 побједа, четири ремија и два пораза, али то није задовољило челнике клуба који су одлучили да му уруче отказ.

У Купу БиХ, забиљежио је два тријумфа против Травника у осмини финала, да би у наредној рунди услиједила већ поменута елиминација од Борца (1:2, 1:0).

Већ дужи период Кодро је изгубио подршку навијача, који су након губитка два нова бода напали своје играче.

Његов насљедник требало би да буде Џенан Ушчуплић, бивши тренер бордо тима, који је у септембру смијењен због недостатка УЕФА про лиценце.

Ушчуплић је од тада радио у омладинској селекцији тима, а сада ће, по свему судећи, добити нову прилику на клупи Сарајева.

Тим са "Кошева" након 22 одиграна кола заузима четврту позицију са 44 бода, два мање од лидера Широког Бријега. У наредном колу, које је на програму у сриједу, играће "мали градски дерби" против најмлађег сарајевског премијерлигаша, екипе Олимпика.
Новом тренеру на располагању ће бити и петорица играча (Немања Билбија, Шевко Окић, Ахмед Каласи, Дејан Бандовић и Аднан Ковачевић), који су до понедјељка били суспендовани.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

21.04.2015 17:45

Тај играц са бројем 9!

ОДГОВОРИТЕ