Клоп мијења Венгера на љето?!

Када је прошле недеље харизматични тренер Борусије из Дортмунда, Јирген Клоп, најавио да ће напустити тај клуб на крају сезоне, притом не откривши где ће потом радити, мало ко је могао да помисли да се одговор налази у Енглеској, а да то притом није Манчестер сити који полако али сигурно остаје без титуле првака.

Фудбал 21.04.2015 | 17:20
Клоп мијења Венгера на љето?!

Како јавља немачки "Кикер" - Клоп ће заменити Арсена Венгера на клупи Арсенала.

Исти лист наводи да ће чувени француски стручњак остати међу "тобџијама", са којима је последњу од три титуле шампиона освојио 2004. године, али на некој другој функцији, вероватно једној од директорских.

Арсен Венгер се од лета 2005. и тада освојеног ФА купа, играо са живцима Арсеналових навијача прилично дуго, стварајући понекад моћне, а понекад безопасне екипе, све док у лето 2014. није поново успео да се домогне трофеја, тада ФА купа и Комјунити шилда.

Јирген Клоп је, са друге стране, 18 година млађи од 65-годишњег Венгера, а са "милионерима" из Дортмунда, у којима је од 2008. када је окончао седмогодишњу сарадњу са Мајнцом, успео је да двапут буде првак Немачке, једном освајач Купа, двапут освајач Суперкупа, као и учесник финала Лиге шампиона у сезони 2012/2013.

Коментари / 0

Оставите коментар