ГРЧ: Владавина Олимпијакоса - 10 година!

Фудбалери Олимпијакоса заокружили су деценијску владавину Грчким фудбалом, освојивши 42. титулу у историји.

Фудбал 20.04.2015 | 23:20
ГРЧ: Владавина Олимпијакоса - 10 година!

Клуб из Пиреја је убедљивом победом над Левадијакосом 4:0, три кола пре краја потврдио десету узастопну круну шампиона Грчке.

Титулу са црвено-белима освојио је и српски репрезентативац Лука Миливојевић, који је летос стигао у Пиреј на позајмицу из Андерлехта и постао један од кључних играча тима.

Олимпијакосу је овог викенда на року ишао и резултат највећег ривала Панатинаикоса, који је поражен од Пантракикоса 2:1, па су "зелени" и дефинитивно остали без шанси да напреве чудо у последња три кола.

Црвено-бели из Пиреја имају чак 20 титула шампиона више од ривала из Атине. Кључни играч ове сезоне био је сјајни Аргентинац Алехандро Домингес који је постигао 11 голова уз 6 асистенција у првенству. Први стрелац тима је Костас Митроглу са 13 погодака.

У завршници првенства остало је да се реши која ће четири тима играти у плеј-офу за Лигу шамиона и Лигу Европе, а тренутно су најближи ПАОК, Панатинаикос, Астерас и ПАС Јанина.

Ники Волос и ОФИ Крит су одавно изгубили шансе да изборе опстанак, близу им је и Ергортелис, док ће се у последња три кола за избегавање четвртог места борити Платањас, Левадијакос, Пантракикос и Верија, а можда и Паниониос.

Коментари / 0

Оставите коментар