Поново блокирани рачуни БХ ерлајнсу

Лизинг компанија "Хета" данас је поново блокирала банковне рачуне БХ ерлајнса због дуга за набавку два авиона купљена још 2005. године.

Босна и Херцеговина 20.04.2015 | 12:26
Поново блокирани рачуни БХ ерлајнсу

"Веома смо разочарани да Влада ФБиХ није испунила своје обавезе према "Хета" и БХ ерлајнсу што је довело до оваквог исхода", рекао је директор ХЕТА Манфред Грем, наводећи да БХ ерлајнс дугује "Хета" двоцифрени милионски износ.

Грем је подсјетио да је у посљедњих шест мјесеци одржан велики број састанака са управом БХ ерлајнса те са представницима претходне Владе Федерације БиХ /ФБиХ/, која је у цијелости власник БХ ерлајнса.

"Током ових састанака добили смо писане гаранције од тадашњег министра саобраћаја и комуникација ФБиХ да ће до 31. марта, као први корак, бити плаћен бар дио дуга. Вјерујући да ће дати споразум бити испоштован `Хета` је одмах одблокирала рачун БХ ерлајнса. Нажалост, до ове уплате није дошло", објаснио је Грем.

Он је додао да у контактима са новом Владом ФБиХ нису добили никакве гаранције да ће дуг бити плаћен у скорој будућности због чега је "Хета" била принуђена да поново блокира банковне рачуне БХ ерлајнса.

Грем је изразио наду да ће нова Влада помоћи да се дође до најбољег могућег рјешења за све стране.

Крајем фебруара "Хета" је због дуга од 7,5 милиона евра за набавку два авиона блокирала рачуне БХ ерлајнсу, али је након договора са тадашњим федралним министром Енвером Биједићем о исплати до 31. марта дијела дуга у износу од милион
КМ одустала од блокаде.

Лизинг компанија "Хета" у аустријском је власништву.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

балканска посла

20.04.2015 12:19

У држави са политичком корупцијом и негативном селекцијом на сваком нивоу, може и бити само пропаст. Распада се све. Они који не знају радити ама баш ништа заузели су све позиције и даве оне који би нешто и знали радити. Овако даље не иде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТРАБАЈТЕР

21.04.2015 22:12

ПУЦА И РУШИ СЕ СВЕ, САМО "ВАЗДУХОПЛОВНА ВЛАСТ" БИХ ИМА 600 СЛУЖБЕНИКА У ДВЕ АГЕНЦИЈЕ И СТАЛНО ПРИМА НОВЕ ТАТИНЕ СИНОВЕ И ТРОШИ ДРЖАВНИ БУЏЕТ И ПРИХОДЕ ОД ПРЕЛЕТА ИЗНАД БИХ И КУПУЈУ НЕПОТРЕБНЕ РАДАРЕ И ПОСЛОВНЕ ПРОСТОРЕ И "РАЗВИЈАЈУ БИХ АВИЈАЦИЈУ"....

ОДГОВОРИТЕ