Јокану опасно расте цијена на Острву!

Успеси које бележи са Вотфордом и велике шансе да избори Премијер лигу, подигле цену српском тренеру Славиши Јокановићу.

Фудбал 19.04.2015 | 19:40
Јокану опасно расте цијена на Острву!

Две победе деле Вотфорд од пласмана у Премијер лигу.

Славиша Јокановић или "Слав" како га зову на Острву довео је Вотфорд у предворје најјачег клупског фудбаског такмичења на Острву (неки би рекли и у Европи и свету), а самим тим интересовање за њега је порасло и код других клубова.

После јучерашњег 44. кола Чемпионшипа, Вотфорд је избио на врх табеле, а до краја такмичења има још два кола. Са две победе Вотфорд је сигуран учесник Премијер лиге за наредну сезону - 2015/16.

Јокановић има импресиван учинак у Вотфорду - 59 одсто победа откако је у октобру 2014. године преузео тим!

"Слав" би тако могао да буде први српски тренер који ће водити клуб у Премијер лиги. Али, можда не као тренер Вотфорда, већ...

Према сазнањима "Дејли мејла", Сандерленд је веома заинтересован да ангажује Јокановића овог лета.

Сандерленд се бори за опстанак у Премијер лиги. Након што је отпуштен Густаво Појет, доведен је Дик Адвокат са мисијом да сачува премијерлигашки статус Сандерленду. Али, доскорашњи селектор репрезентације Србије потписао је уговор само до краја сезоне.

Сандерленд игра "топло-хладно" под Адвокатом. Након победе над највећим ривалом Њукаслом 1:0, "црне мачке" су претрпеле убедљив пораз од Кристал паласа 1:4, а тај неуспех је прилично наљутио газде клуба који, како преносе енглески медији, не желе да продужавају уговор са Холанђанином.

Зато је управа Сандерленда "бацила око" на 46-годишњег Јокановића, који је, занимљиво, био саиграч Густава Појета у Челсију почетком овог века, односно раних 2000-их.

Наравно, жеља Сандерленда је једно, а реалност нешто друго. Најпре, Сандерленд тек треба да избори опастанак у Премијер лиги, па Јокановићу, свакако, не би одговарало да "сјађе са коња на магарца", ако Сандерленд испадне, а Вотфорд уђе у Премијер лигу.

Са друге стране, пита се и Вотфорд. Јер, ако "Слав" обезбеди пласман у Премијер лигу, не би било разлога да му се не пружи шанса у том такмичењу. Наравно, уз корекцију плате.

Коментари / 0

Оставите коментар