Млади да граде мир

У Добоју је данас за ученике средњих школа организована посјета вјерским објектима у овом граду у оквиру програма за младе "Анимирање ризичне групе младих с циљем доприноса међурелигијском дијалогу и јачању цивилног друштва", под покровитељством Амбасаде САД у БиХ.

Босна и Херцеговина 18.04.2015 | 16:57
Млади да граде мир

Пројекат проводе Међурелигијско вијеће БиХ и Католичка служба за помоћ /ЦРС/.

Протојереј Мирко Николић, имам Ибрахим Халиловић, секретар Јеврејске општине Дарио Атијас и жупник Перо Иљкић поручили су данас да млади требају да граде мир, сарадњу и добре међуљудске односе, поштујући вјерске различитости.

Ученици су посјетили првославну цркву Светих апостола Петра и Павла, џамију Селимија, Јеврејску општину и католичку цркву Пресветог срца Исусова.

Представница Међурелигијског вијећа Бланка Ницовић рекла је Срни да пројекат окупља средњошколце узраста од 15 до 18 година, који ће се на овај начин упознати са младима из других вјерских заједница.

Она каже да је циљ пројекта "освјешћивање младих о властитој одговорности и усвајање нових знања да би постали активни грађани данашњег друштва, носиоци промјена, те промовисали међурелигијски дијалог у својим заједницама".

Ницовићева је појаснила да ће пројекат бити реализован на подручју Горажда, Зенице, Жепча, Требиња, Тузле, Орашја, Бијељине, Брчког, Бањалуке, Ливна, Бихаћа и Добоја.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

свака цаст

18.04.2015 16:11

Без сузивота нема нам зивота. Омладино од вас се моземо надат да исправите оно сто смо ми покварили. Неки свјесно а неки несвјесно.

ОДГОВОРИТЕ