Босанска Кончита Вурст осваја свјетске медије

Свет је полудео за Босанцем Божом Врећом који пева севдалинке обучен као жена, а Асошијетед прес је у репортажи приближио овог уметника којег називају "босанском Кончитом Вурст" широј публици.

Забава 18.04.2015 | 11:14
Босанска Кончита Вурст осваја свјетске медије

Те ноћи Божо Врећо ризиковао је све. Пошто је завео публику севдалинком, Божо је нестао са сцене и вратио се неколико тренутака касније, али - обучен као жена.

У изражено мачоистичкој Босни, где хомосексуалци не смеју да изражавају своје сексуално опредељење, људима је требало времена да схвате чему присуствују. Но, када су се ствари после неколико тренутака слегле, публика је френетично изразила одобравање, пише АП.

- Нисам се плашио. Желео сам да видим њихову реакцију на то ко сам ја. Желео сам да видим да ли ће људи који ме воле прихватити то што ја јесам. Прихватили су ме - прича Божо.

Две године после тога, Божо (31) је данас једна од највољенијих звезда у Босни. Његов глас називају "опчињавајућим", "опијајућим" и "магичним".

Божо је одсрастао у Фочи, у српској породици, а са пет година је остао без оца. Одрастао је са мајком и две сестре, а детињство му је обележено насиљем друге деце.

- Добио сам моју порцију малтретирања, неприхватања и мизерије док сам одрастао. Био сам дете и нисам умео да ружне ствари одбијем од себе- каже он.

Божо је студирао археологију у Србији, када је схватио да жели да пева севдалинке. Једног дана скупио је храброст и без икаквог плана отишао у Сарајево. После неколико тешких дана, без пријатеља и подршке, у Божи је прорадио инат и он је схватио да ће успети.

- Сада сам срећан. Испуњем сам и пословно и приватно. Окружен сам са много љубави - каже он.

Извор: Блиц

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

марко

18.04.2015 11:28

цеститам

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгец

19.04.2015 06:40

Не цеститам

ОДГОВОРИТЕ
Name

адил струја

19.04.2015 08:49

Свака цаст немам ниста против његовог избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

19.04.2015 11:21

Психицки болесник

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма ја ба

19.04.2015 11:41

Ех не мозе тако. Он је српска Цонцхита Wурст. Не босанска. Босна има Деена. Он је макар метросексуалац. У пријеводу: Хаман па педер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма ја ба

19.04.2015 12:37

Ста је теби болан Адиле? Пук'о?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педери

19.04.2015 22:12

Мени це остати као најтрагицнија успомена из Босне љубав једне сад рахметли Фате према царсијском педеру Иси. Исо је лицио помало на Белмонда. Сваки нови играц у локалном фудбалском клубу је био његов подстанар. Она није схватала да се педерлук не лијеци записима код ходзе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас

19.04.2015 22:25

Глас је перфектан. Меззо-сопран. Он има поремецај хормона и тај висак зенских даје му такав глас. Засигурно би направио јос вецу каријеру у опери. Нико није саврсен и не мозе се све имати.

ОДГОВОРИТЕ