Усвојен Закон о мјерама безбједности

Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас Закон о мјерама безбједности у пословању готовим новцем и другим вриједностима, којим се прописују мјере безбједности за правна и физичка лица која послују готовим новцем и другим вриједностима, као што су банке, поште, мјењачнице, микрокредитне организације, лутрије, спортске кладионице и казина.

Република Српска 17.04.2015 | 16:18
Усвојен Закон о мјерама безбједности

Посланици су такође усвојили и Нацрт закона о измјенама Закона о високом образовању којим је продужено студирање студентима који су уписали дипломске и постдипломске студије по одредбама Закона о универзитету до краја академске 2015/2016. године.

У дану за гласање усвојени су Нацрт закона о измјенама Закона о експропријацији због обавезе усклађивања са одлукама Уставног суда Републике Српске и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о обновљивим изворима енергије и ефикасној когенерцији.

Усвојен је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити од насиља у породици којим се прописује могућност изрицања казне затвора учиниоцима који понове радњу насиља у породици.

Парламент Српске усвојио је програма рада Народне скупштине Републике Српске за ову годину и извјештај Правобранилаштва Републике Српске о раду у 2013. години у коме се наводи да је у раду било 72.179 предмета.

Усвојен је и извјештај о реализацији програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица у 2014. години у коме се наводи да је за те намјене издвојено 7.585.414 КМ.

Посланици су примили к знању информацију о одлукама о помиловању у 2014. години у којој се наводи да је предсједник Српске Милорад Додик помиловао Адила Дудаковића и Драгана Станојловића.

Народна скупштина усвојила је и извјештај о раду МУП-а Републике Српске за прошлу годину у коме се наводи да је ово министарство успјешно реализовало постављене циљеве у свим сегментима дјеловања.

Након гласања о апсолвираним тачкама дневног реда, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић окончао је први дио ове сједнице, која ће бити настављена у уторак, 21. априла.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Миско

17.04.2015 17:03

Како помиловао? Па зарДодик није критиковао Цавица због помиловања?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

17.04.2015 17:46

2. помиловања годишње а не 122 за једну годину.

ОДГОВОРИТЕ