МУП успјешно извршио постављене циљеве

Министарство унутрашњих послова Републике Српске успјешно је у прошлој години реализовало постављене циљеве у свим сегментима дјеловања.

Република Српска 17.04.2015 | 14:05
МУП успјешно извршио постављене циљеве

Област сузбијања криминалитета детерминише смањење укупног броја евидентираних кривичних дјела, што је резултат смањења обима кривичних дјела општег криминалитета за 7,8 одсто, рекао је министар унутрашњих послова РС Драган Лукач.

- У области општег криминалитета истиче се смањење броја имовинских кривичних дјела и задржавање високог коефицијента расвијетљености кривичних дјела против живота и тијела од 97,2 одсто - рекао је Лукач у НСРС, представљајући извјештај о раду МУП-а Српске за прошлу годину.

Према његовим ријечима, борба против организованог криминалитета реализована је у оквиру 51 оперативне акције којом је обухваћено 27 криминалних група с различитим степеном организованости и повезаности са иностранством.

- Откривено је 550 кривичних дјела привредног криминалитета, са процијењеном проузрокованом материјалном штетом која је већа од 28 милиона КМ. У области борбе против корупције биљежи се повећање броја откривених кривичних дјела за више од 20 одсто - додао је Лукач.

Министар је нагласио да је износ трајно одузете имовине у 2014. години већи од 14 милиона КМ, а да је проведена 81 финансијска истрага. Навео је да је противтерористички приступ реализован према циљевима спречавања, заштите, прогона и реаговања, а да су адекватно третиране и пријетње од сајбер криминалитета.

- Одржано је повољно стање јавног реда и мира. Нарочито ефикасно дјеловање остварено је током грађанских демонстрација и нарушавања јавног реда и мира у већем обиму у Федерацији БиХ, као и на заштити и спасавању људи и имовине за вријеме ванредне ситуације проузроковане поплавама и приликом одржавања октобарских избора - појаснио је Лукач.

(Срна)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

САША

17.04.2015 12:08

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЋА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

17.04.2015 12:53

Саша,узалуд постављаш то питање само.Да је у интересу ове власти да се сазна убица,то би било давно учињено.Овако чекај док се власт промијени.

Name

Настави

17.04.2015 14:33

Саша, настави да постављаш ово питање. Овај народ је забораван па ће и Милана да заборави. Подршка!

Name

Будилник

17.04.2015 12:19

Народе мој ретардирани, па колико ти треба времена да дођеш памети и да све који су до сада били у власти најуриш г***ивим моткама?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxx

17.04.2015 12:19

Свака цаст вама господине министре само напријед ви сте узор једног министра додите мало УГ и БН претресите муп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полиција

17.04.2015 12:25

Код нас у Зворнику расформирани зворнички саобраћајци плаћају до 2000 КМ да их командири општих полицијских станица у тим станицама гдје се премјештају оставе на пословима контроле саобраћаја. Корупција највећег реда је у Зворничкој. Спискови за премјештај полицајаца мјењају се из минуте у минуту. Ко више да он има највећу предност. Распоређивање је постао изузетан бизнис у Зворничкој полицији. Зворнички шверцерски лоби се жестоко заузима и даје највећу новчану понуду да се на пословима контроле саобраћаја оставе њихови доказани кадрови. Поштени полицајци се максимално деградирају и уклањају из свих могућих комбинација за распоред. Тајкуни су изузетно жестоки у одабиру полицијских кадрова. Они пријете руководиоцима да ће ако не буду поштовали њихове захтјеве заузети се да они буду смјењени. Бити поштен полицајац у Зворнику значи да немаш никакву шансу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста је са инспекторима у акцији Кнез 2

17.04.2015 13:03

Ста је са инспекторима који су били директни помагаци правосназно осудјеног Смиљаница из слуцаја Кнез 2

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дриблинг

17.04.2015 13:06

Који ће министар рећи да му министарство није ни за шта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мргуд

17.04.2015 13:12

Сви наведени успјеси су за похвалу,али има једна ситница,све је урадјено за мандата Радислава Јовицица.А ста сте ви министре урадили?НИСТА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мргуд

17.04.2015 15:20

Додји у кабинет да ти показе

Name

гастоз

17.04.2015 15:56

Ста он има за показати???

Name

рее гастоз

17.04.2015 19:52

Додји и ти.

Name

марко

17.04.2015 14:37

Лазес!Цувај ти Додика,а по градовима смањујес полицију И полицијске станице!!!Која небулоза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гого

17.04.2015 15:09

Предсједник додјели медаљу ЦЈБ Добој за ангажовање у поплавама а овај након тога смјени начелника који је руководио тим центром! Сви резултати којим се хвале у МУП-у су постигнути под руководством других људи, можда су они због тога и смјењени?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

17.04.2015 16:33

Какав министар, на први поглед са види да је криминалац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

17.04.2015 17:09

ХАХАХА!!! Цуј успјех??? Цега министре???Ја да ти казем цега, процвата организованог криминала!!!Јадни сте ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАТНА СПЕЦИЈАЛА МУПА РС

19.04.2015 00:25

За ВРС РВИ.Сигуран сам да се лажно представљаш као ВРС или РВИ.Знаш ли ти уопште ко је Драган Лукаћ?Ниси ти омирисо барута у рату па и не знаш.Једини часни министар у овој Влади који је у рату био командант и то Одреда специјалне полиције МУПа РС,три пута рањаван,на Бихаћу једва преживио,носио цријева у рукама.Одликован највисим одликовањима РС.Познат по команди ЗАМНОМ.Био сам његов војник,поносан сам на Одред и команданта Лукача.Гурали смо главу гдје ти и ови што га критикују не би ставили ни свој мали прст,више од половине одреда нам је изгинуло.Зато за име Бога престаните пљувати по часним српским херојима.Дај Боже да нам је Влада састављена од патриота о хероја као што је Лукач,а на ових преливода.Сви смо ми свјесни да у МУПу има криминала и да га је тешко разоткрити и искоријенити,човјек се одмах ухватио у коштац са тим појавама.А ти што ти Лукач на први поглед личи на криминалца,погледај се мало у огледало. Је ли сад видиш како изгледа криминалац?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.04.2015 11:08

Ни ти ниси специјалац а он је специјалац па убили цовјека невиног у ВИСЕГРАДУ он је специјалац да нас све побије ако не будемо мислили као његов Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гого

19.04.2015 12:10

Улога полиције у стварању Републике Српске је била значајна али ни близу као ВРС! Престаните мјешати бабе и жабе! Одреди су формирани након што је Свесрпски покрет и ВРС већ формирао Републику! Ви из Бања Луке полако ограђујете оно што сте ослободили а ми други као да нисмо ни били у рату и нисмо рањавани ни одликовани! Желим свим нашим борцима, припадницима ВРС и МУП-а да имају имовину као наш нови министар МУП-а!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУП-овац

19.04.2015 13:12

Министар је извршио реорганизацију саобраћајне полиције, тако што је неке станице укинуо, неке претворио у оделења а постојеће саобраћајне станице преполовио са бројем полицајаца. То је урадио јер је у саобраћајној полицији велика корупција. Пазите молим вас то "Велика корупција" али нико не буде изведен пред суд да му се суди због те велике корупције. Ово што је направио је мазање блатом очију народа. Овом реорганизацијом њих је Министар амнестирао од одговорности за криминал и корупцију коју су чинили на путевима Српске. Ова реорганизација МУП-а се води по принципу сјаши курта да узјаше мурта.

ОДГОВОРИТЕ