Анализа: Плеј-оф НБА без многих звезда!

Завршница најјаче лиге света играће се без великог броја најплаћенијих играча. Ове сезоне изостаће Коби Брајант, Кармело Ентони, Двејн Вејд, Кевин Дурент...

Кошарка 17.04.2015 | 16:00
Анализа: Плеј-оф НБА без многих звезда!

После вишемесечне борбе и бурне завршнице окончан је регуларни део НБА лиге.

Место у плеј-офу изборило је 16 најбољих екипа, али и готово само половина од 32 најплаћенија играча лиге.

Овогодишње доигравање у НБА лиги ће протећи без великих звезда попут Кобија Брајанта или Кармела Ентонија, будући да њихови тимови, Лос Анђелес Лејкерс и Њујорк, другу годину заредом нису обезбедили пласман у завршницу.

У финишу сезоне нећемо гледати ни Кевина Дурента из Оклахоме и Двејна Вејда из Мајамија.

Плејмејкер Оклахоме Расел Вестбрук такође ће завршницу пратити само на ТВ екрану, и тако бити први стрелац НБА лиге који је пропустио плеј-оф још од 2004. године и Трејсија Мекгрејдија.

"Ови момци су играли плеј-оф годинама уназад и донели су много узбуђења самој игри током завршница. Тако да, када погледам назад, видим да је много великих играча одсутно из плеј-офа, што је ударац за саму кошарку", рекао је Кармело Ентони.

Ипак, има још звезда које су остале у завршници. Тим Данкан ће покушати да са Сан Антонијом освоји шесту титулу, док ће Леброн Џејмс учинити све да донесе трофеј Кливленду.

Битку за финале после више деценија водиће и Стефон Кари и Џејмс Харден, лидери Голден Стејта, односно Хјустона.

Брајант, Дурент, Ентони и Крис Бош су међу играчима који су раније завршили сезону због повреда или болести. Једино од њих је Бош играо на више од пола утакмица за свој тим Мајами.
Пол Џорџ се опоравио од тешког прелома ноге прошлог лета, али је његов тим Индијана елиминисан у последњој утакмици регуларног дела.

"Ово је била моја најтежа сезона до сад, али радујем се предстојећем лету", рекао је Џорџ.

Двејн Вејд је играч са најмањим летњим одмором током претходне четири године, с озбиром на то да је Мајами играо у финалима сваке сезоне. Сада ће одмарати мало дуже.

"Нисам имао оволико слободног времена дуго, дуго. Напорно је било сваке године играти до краја јуна, психички, а нарочито физички. Ипак, волео бих да смо и ове године изборили пласман у плеј-оф. Пријаће ми да доморим мало дуже и вратим се следеће сезоне још бољи", рекао је Вејд.

Коментари / 0

Оставите коментар