Рафа на Ферера: Он је увијек велики изазов!

Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је да је пласман у четвртфинале Мастерса у Монте Карлу сјајан резултат за њега.

Тенис 17.04.2015 | 10:00
Рафа на Ферера: Он је увијек велики изазов!

Надал је у осмини финала славио против Американца Џона Изнера, после велике борбе са 7:6 (8:6), 4:6, 6:3, и сада га чека сусрет са сународником Давидом Ферером.

„Било ми је важно како сам одиграо трећи сет. Са психолошке стране, мислим да ће имати позитивне ефекте. Игра и ниво тениса је био на вишем нивоу у односу на прва два сета, и то ми је много бито. Пресрећан сам што сам у четвртфиналу, то је одличан резултат за мене“, нагласио је Надал.

Тренутно пети тенисер света је истакао да му је сваки пут тешко да игра против Изнера.

„Када играте са њим, под великим сте притиском све време. Мислим да сам у почетку играо превише иза основне линије. Имао сам шансу да идем на винере превише пута, што се није десило у трећем сету. Тада сам био ближи основној линији, више сам контролисао поене својим форхендом. То је најважнији део моје игре на свакој подлози, али посебно на шљаци“, рекао је Надал.

Надал у Кнежевини има скор од 52 победе и само три пораза, а од 2005. до 2012. године је тамо освојио осам титула. У борби за финале чека га Ферер, са којим има међусобни скор 22/6.

„Мечеви са Давидом су увек изазов. Чак и када играте најбоље што можете, он је увек велики изазов. Предстојећи сусрет неће бити изузетак. Верујем да ће то бити велики тест за мене. Он је један од играча који су остварили велики број победа ове сезоне, има велико самопоуздање. Игра веома добро и један је од најбољих на свету. Биће велики изазов и радујем се том дуелу“, нагласио је шпански тенисер.

Коментари / 0

Оставите коментар