МК: Монфис избацио Федерера!

Француски тенисер Гаел Монфис направио је највеће изненађење досадашњег тока Мастерса у Монте Карлу елиминацијом Роџера Федерера.

Тенис 16.04.2015 | 14:40
МК: Монфис избацио Федерера!

Монфис је потпуно искористио индиспонирану игру другог играча планете и савладао га у осмини финала резултатом 6:4, 7:6.

Тако је у истом дану испао и други прошлогодишњи финалиста, пошто је још један Швајцарац Стан Вавринка изгубио од Григора Димитрова са 6:1, 6:2.

Монте Карло је тако и даље остао један од ретких турнира које момак из Базела нема у својим витринама.

Противник Монфиса у следећој рунди биће управо Бугарин, а биће то њихов четврти међусобни меч – Француз води са 2-1 у победама после тријумфа на УС опену прошле године.

Гаел је био веома расположен, али је на супортној страни имао очајног Федерера који је сусрет завршио са чак 38 неизнуђених грешака. Роџер је имао само 17 директних поена, док је његов ривал остао на ’позитивној нули’ – 22:22.

Осим великог броја грешака Швајцарца је коштао и веома лош сервис – убацивао је у просеку сваки други први сервис, проценат освојених поена био је испод 70%, а број освојених поена на други сервис био је још слабији – 48 одсто.

Други играч света много боље је почео меч и већ у четвртом гему направио брејк за 3:1. Ипак, дозволио је Монфису да се врати моментално и ту изгубио први сет. Био је несигуран у разменама, поново му је бекхенд био непоуздан, али је подбацио и из форхенда. Чинило се да ће моћи да се „вади“ сервисом, пре него што је на брејк лопти, код резултата 4:4, направио дуплу грешку.

Други сет обиловао је дугим гемовима, а обојица тенисера суочавала су се са брејк лоптама у више наврата. Међутим, брејкова није било, па је одлука пала у 13. гему. И у њему је Федерер имао предност – водио је са 5:3, а онда грешкама дозволио Гаелу да веже четири поена и дође до важне победе.

Трнеутно 18. играч планете стигао је до четвртог тријумфа над Федерером у 12. међусобном дуелу.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 3.288.530 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар