Калинић и Митровић: Све је још увијек отворено!

Кошаркаши Звезде сложно констатују да пре свега морају боље да "граде" свој кош да би опет повели у серији против Партизана. "Ако наметнемо свој стил у суботу - смањићемо утицај њихових навијача", каже капитен црвено-белих.

Кошарка 16.04.2015 | 15:40
Калинић и Митровић: Све је још увијек отворено!

Јако важна плеј-оф серија вечитих ривала у среду је "скраћена".

Од суботе увече и првог од два меча у црно-белом "Пиониру", Партизан и Црвена звезда Телеком играће на две победе. Ко их први оствари - пласираће се у Евролигу.

Кошаркаши Звезде пропустили су у среду увече шансу да први стекну "меч лопту" и да поведу 2:0. У дуелу са енергичнијим и прибранијим противником доживели су пораз пред својим навијачима и после узбудљиве завршнице говорили о разлозима неуспеха.

"Од почетка су имали бољи приступ него ми. Нисмо били главом у утакмици и ни на приближном нивоу енергије као у претходном мечу. Успели смо да се мало консолидујемо и спустимо на само 'минус један' после оног заостатка од петнаест поена, али тешко је преокренути резултат против екипе Партизана. Скупо нас је коштао скок у одбрани и слабо грађење коша. Ако мислимо да славимо у овој серији, то ћемо морати да поправимо", рекао је после утакмице Лука Митровић.

Капитен црвено-белих констатовао је да његови саиграчи и он знају како би могли да утичу на предност домаћег терена, коју ће предстојећег викенда у истој дворани имати њихов ривал.

"Идемо сад у госте, где ћемо играти пред Партизановим навијачима. Међутим, то је исти паркет и иста дворана, исти кошеви и исти противници. Ако ми будемо наметнули свој стил игре, смањићемо утицај навијача црно-белих. Има још да се игра, тек је 1:1 и очекују нас још најмање два меча. Имамо шансе. Није било готово ни после прве утакмице, као што није ни сада. Трудићемо се да у већ наредном дуелу исправимо грешке и забележимо тријумф", додао је Митровић.

И Никола Калинић сажео је утиске у кратку оцену: "Има још да се игра".

"Настављамо у суботу, резултат је 1:1, шансе су једнаке и идемо даље. Први утисак из друге утакмице је наше катастрофално одиграно прво полувреме. У другом делу смо успели да се вратимо, зауставивши пре свега оно што смо највише потенцирали и да би требало да зауставимо - њихов офанзивни скок. Вратили смо се у утакмицу у тим моментима, али ето, на крају нисмо имали концентрације и одиграли смо брзоплето", рекао је Калинић.

Да ли је Партизан сада у психолошкој предности?

"Не бих се сложио. И пред утакмицу у среду рекао сам да смо малчице у предности, али показано је и вечерас да то не мора ништа да значи. Тренирамо и једни и други у тој хали целе године. Иста је хала, иста је бука, на играче то најмање утиче", подвукао је крилни кошаркаш Звезде.

Следећи меч: субота у 21.00 час.

Коментари / 0

Оставите коментар