Војислав Шешељ тражи разрјешење Брамерца

Предсједник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ поднио је данас Хашком трибуналу приговор због ометања правде и затражио разрјешње главног хашког тужиоца Сержа Брамерца.

Србија 16.04.2015 | 13:45
Војислав Шешељ тражи разрјешење Брамерца

Шешељ је на конференцији за новинаре саопштио да је приговор предао службенику канцеларије Хашког трибунала у Београду и да очекује да ће тај суд покренути дисциплински поступак против Брамерца.

У приговору, чији је текст достављен новинарима, наводи се да Шешељ тражи "да претресно вијеће, због ометања правде, покрене дисциплински поступак против Брамерца и његово разрјешење пред Савјетом безбједности УН, као и изузеће у даљем поступку у предмету др Војислава Шешеља".

Шешељ је објаснио да је приговор против Брамерца поднио, јер је, како је навео, "главни тужилац добио велики новац од Хрватске да би покушао да се умијеша у његов случај".

Лидер радикала навео је да је Брамерц тај новац добио током боравка у Загребу када су хрватске власти донијеле резолуцију о њему.

Тужилаштво Хашког трибунала затражило је прије два дана од Трибунала да хитно проведе одлуку којом је опозвано пуштање Шешеља на привремену слободу.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Паметмо

16.04.2015 12:04

Прави потез, на то имас право. Није ни он цист. Надам се да имас добре аргументе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаг

16.04.2015 14:33

Војо јеси доктор права али што је превише баш је превише. Иди чувај здрвље трбат че ти.

ОДГОВОРИТЕ