Нолетов коментар на нови избор за најбољег на свијету

Најбољи спортиста света Новак Ђоковић поручио је да жели да његов успех буде инспирација свим људима и покаже им како је пут до успеха могућ.

Тенис 16.04.2015 | 13:06
Нолетов коментар на нови избор за најбољег на свијету

Ђоковић је у среду добио награду Лауреус за најбољег спортисту света, други пут у каријери.

Новак је пре три године освојио свој први Лауреус, а сада је славио у још јачој конкуренцији.

Поред Новака, за награду су били номиновани и најбољи фудбалер света Кристијано Роналдо, шампион Формуле 1 Луис Хамилтон, светски рекордер у скоку мотком Француз Рено Лавилени, шампион краљевске класе Мото ГП шампионата Марк Маркес, као и први голфер света Рори Мекилрој.

„Ово је награда за најбољег спортисту коју сам добио од фондације Лауреус. Веома сам почаствован. Учен сам да никада мале ствари које ми се дешавају не узимам здраво за готово и да увек ценим и вреднујем сваки корак и свако, чак и мало остварење у животу. Мале ствари воде до великих, важних ствари, као што је ова. Зато нађите времена током дана да будете захвални на малим стварима које радите у животу. Једног дана ће оне можда бити највеће. Када сам као мали узео рекет у руке била је то мала ствар, али се завршила као већа од живота. Устајете свакога дана и идете у школу/на посао и то вам се чини малим, али верујте ми – то су велике ствари! Надам се да ће вас мој успех инспирисати да се борите за ваше шансе и претворите их у корист, као што сам ја урадио! Нико не треба да вам говори шта не смете да радите!“, послао је Ђоковић емотивну поруку на ’Инстаграму’ уз фотографију трофеја Лауреус.

Награда Лауреус додељује се од 2000. године, једна је од најпрестижнијих, а пореде је са наградом америчке филмске академије Оскаром. Освајаче награда бира жири који чине спортске легенде.

Фондација Лауреус годишње издваја око 40 милиона евра за помоћ младим спортистима у 91 држави.

Коментари / 0

Оставите коментар