Ноле: Моје жеље су - задржати страст и Ролан Гарос!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је у интервјуу за ЦНН да су му жеље до краја каријере да освоји Ролан Гарос и задржи страст према тенису.

Тенис 17.04.2015 | 09:20
Ноле: Моје жеље су - задржати страст и Ролан Гарос!

Ђоковић је у среду по други пут у каријери освојио награду Лауреус за најбољег спортисту света, а тим поводом се и укључио у програм америчке телевизије из Монте Карла.

Управо у Кнежевини је ове недеље стартовала нова сезона на шљаци, која ће бити крунисана Ролан Гаросом, јединим Грен слемом који Новак није освојио.

На питање да ли може да прекине владавину Рафаела Надала у Паризу Новак је рекао:

“Нико није непобедиви, али је Надал највећи изазов на шљаци, он је ‘краљ шљаке’. Изгубио је само један меч у паризу. Али, он није једини којег желим да победим тамо. Ту су Федерер, Вавринка, има још доста играча. Ниво мушког тениса је тренутно невероватан, желим само да будем посвећен, да уживам и, надам се, остварим добре резултате на шљаци”, рекао је Ђоковић и истакао да је имао добар разлог зашто није могао да присуствује додели Лауреус награда у Шангају, јер ове недеље игра у Монте Карлу.

Новак је више пута поновио да му је титула на Ролан Гаросу највећи циљ до краја каријере, али је открио и шта му је још важно.

“На професионалном нивоу, желим да освојим Ролан Гарос, да комплетирам Грен слем, освојим што више, али да задржим страст и љубав према тенису. Почео сам да играм тенис са четири године, волео сам га свим срцем, док год то осећам, наставићу, а надам се да имам још много година пред собом. Приватно, желим да будем најбољи муж и отац и да искористим успехе и привилегију да будем најбољи да помогнем другима, да будем успешан са својом Фондацијом, која помаже предшколским установама и вртићима и да наставим са тим”, открио је Новак.

Коментари / 0

Оставите коментар