Гулит навијачима Милана: Размажени сте!

"Видећете, Милан ће се вратити на врх. Кључ за успех су младост и власништво над стадионом. Милан је стар, а стадион је често полупразан. Милан превише новца троши на изнајмљивање стадиона“, поручио је Холанђанин.

Фудбал 15.04.2015 | 20:40
Гулит навијачима Милана: Размажени сте!

Легендарни фудбалер Милана Руд Гулит је оптужио је навијаче Росонера да су размажени и поручио им да подрже тренера Филипа Инзагија, иако екипи баш не иде ове сезоне.

Росонере за викенд очекује Дерби дела Мадонина са градским ривалом Интером, а Холанђанин сматра да је Инзаги на правом путу упркос чињеници да би Милан могао другу сезону заредом да остане без пласмана у Европу.
“Пипо је млад, мора да учи, али Милан нема играче шампионског кова као Јувентус. Морају навијачи и јавност да му дају времена како би могао да убира плодове рада. Навијачи Милана су размажени, навикли су на успехе“, рекао је Гулит италијанским медијима.

Он је додао и да му је жао што његов сународник Кларенс Седорф није добио већу шансу на клупи Милана, односно да управа није имала баш фер однос.
“Седорф је био добар, али био је тренер у једном врло чудном периоду за Милан. У том периоду постојала је одређена тензија, а Адријано Галијани био је искључен из доношења одлука“, додао је Гулит.

Холанђанин сматра да је Галијани велики познавалац фудбала, али да тренутно има реалан проблем недостатка новца у клубу што га спречава да доведе адекватна појачања.
“Можда би продаја клуба била добро решење. На крају, не знам зашто су сви били шокирана када се први пут појавила та информација. Погледајте, у Енглеској, у многим клубовима власници су странци. И ако се то деси, верујем да ће Берлускони задржати највећи број деоница и пронаћи начин да клуб иде у правом смеру. Видећете, Милан ће се вратити на врх. Кључ за успех су младост и власништво над стадионом. Милан је стар, а стадион је често полупразан. Милан превише новца троши на изнајмљивање стадиона“, објаснио је Гулит.

Он не крије да би једног дана волео да постане тренер клуба са којим је као играч два пута био шампион Европе.
“То би била велика част, али наравно не значи да клуб размишља у том правцу. Дајте Инзагију времена да се развије као тренер. Милан једноставно мора да почне да гради екипу“, закључио је Гулит.

Коментари / 0

Оставите коментар