Партизан: Е, наша Звездо! Увијек ти је неко други крив!

ФК Партизан одговорио је на саопштење ’вечитог ривала’ речима да у Црвеној звезди увек друге сматрају кривцима за сопствени неуспех.

Фудбал 15.04.2015 | 10:00
Партизан: Е, наша Звездо! Увијек ти је неко други крив!

У саопштењу црно-белих наводи се да су измишљени напади руководства Партизана на Звезду, као и да су они само покушај да се обезвреде резултати црно-белих.

Такође, из Партизана поручују да се они не баве стварима ван терена и да ће само играчи одлучивати о титули, док “Звезда жели другачије“.

Саопштење Партизана преносимо у целости:

На западу стадиона „Рајко Митић“ ништа ново! За сопствене неуспехе криви су сви осим руководства ФК „Црвена Звезда“, а за успехе ФК „Партизан“ заслужни су сви осим играча и других у клубу који доприносе резултатима и победама црно-белих.

Овога пута теорија завере је узнапредовала, па су дежурном кривцу, председнику ФСС, прикључени „одговорни у држави“, „поједини новинари“, „пензионисани генерали“… Недостаје само „страни фактор“, вероватно га чувају за следеће саопштење.

Разумемо незадовољство чињеницом да клуб којим руководе исти људи као и са ФК „Црвена Звезда“, што је иначе јединствен случај у светском фудбалу, није успео да у јучерашњој утакмици са ФК „Партизан“ остане непоражен. Али, да ли је то незадовољство оправдање за клевете, неистине, претње и тешке речи којима врви саопштење ФК „Црвена Звезда“ или је тај стил манифестација немоћи и покушај да се у финишу сезоне силом оствари резултат који не може да се оствари спортском и фер борбом?

У ФК „Партизан“ не постоји „човек задужен за судије“. Можда ћемо размислити о тој иновацији у модерној организацији клуба коју нам предлажу наши ривали, али ради истинитог информисања јавности истичемо да господина Срђана Јовановића, члана Судијске комисије ФСС, на кога црвено-бели циљају у свом памфлету, не познајемо, не знамо ни како изгледа, као што не познајемо ни друге чланове тог тела. Тамо нема бивших чланова управе нашег клуба.

Такође нам нису познати „стални напади руководства Партизана на Црвену Звезду“. Ко је те нападе изводио, када и којом приликом? Измишљени напади су димна завеса за непрестано оспоравање и ниподаштавање резултата и трофеја које је ФК „Партизан“ освојио последњих година, што је манир руководиоца ФК „Црвена Звезда“ у сваком обраћању јавности.

Некако се догодило да се жеље два клуба дијаметрално разликују. Ми не желимо да пресуђујемо о „чистим пеналима“, „очигледним офсајдима“, желимо да одлуке о томе доносе органи савеза, неутрални и непристрасни. Ми не желимо да познајемо те људе, не желимо да утичемо на њихов рад. Не желимо да се бавимо делегирањем судија и састављањем њихових листа, не желимо да знамо ко је одакле и ко су му стричеви, тетке и остала родбина. Ми желимо да имамо добре и талентоване играче, тренере, добру атмосферу у клубу. Желимо да освајамо бодове надигравањем.

Оно што посебно не желимо је да претимо, обмањујемо, притискамо … Уверени смо да ће ово првенство бити решено од стране играча на терену, да ће фудбалска организација обезбедити услове за то, чак и ако велики клуб као што је „Црвена Звезда“ жели другачије.

Коментари / 0

Оставите коментар