Толе: Бићу предсједник док сам жив!!!

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић рекао је да нема намеру да оде са те функције, али да ће расписати изборе ако неко то буде тражио.

Фудбал 15.04.2015 | 09:40
Толе: Бићу предсједник док сам жив!!!

Међутим, Караџић је такође додао да сматра да нема озбиљну конкуренцију за чело владајућег тела српског фудбала.

“Ако опозиција буде оваква какву гледамо последњих дана, онда ћу ја бити председник док дишем. Не видим је као озбиљну. На моје место ће доћи људи који ће бити бољи председници. Они који се сада нуде, убеђен сам да немају теоретске шансе, колико познајем ситуацију”, рекао је Караџић новинарима у Старој Пазови.

Караџић је истакао да свако има право да се кандидује за место првог човека ФСС и да ће расписати изборе ако неко затражи.

“Сутра нека регионални савез тражи превремене изборе, заказујем их за прекосутра. Али, неко овако да упадне у ФСС, да крши оно што смо крваво стварали, не долази у обзир. Избори су једини лек”, рекао је први човек ФСС.

Ипак, он је рекао да нема намеру да се повуче са функције.

“Нека се кандидује свако ко мисли да може да буде председник, нек изађе на изборе, победи. Ово што планирају, да под притиском поднесем оставку, много су погрешили. Тиме се не бавим и о томе не размишљам. Ако ми досади једног дана, рећи ћу хвала вам људи, више не могу, али још нисам ни близу тој ситуацији”, нагласио је Караџић.

Он је одбацио примедбе које је Небојша Лековић изрекао на његов рачун, али и за Савез, и поручио му да мора да почне да говори истину.

“Лековић је био у Савезу и то је најгори период од постанка. Он није закуцао ексер за четири године. Требало би да зна да постоји документација и да одређене незаконитости везане за њега лично и његов периоду не застаревају. За мене је он социјални случај, који не ради и који тражи да се запосли у С и има плату, која не би била мала”, рекао је Караџић.

Он је навео и то да га не тангира то што су по српској престоници исписани графити у којима се наводи да је Караџић лопов и слично, али да ће тужити град Београд јер не уклања те натписе.

“Знам да нисам лопов, да никада ништа нисам украо. Лоповлуци су на некој другој страни и верујем да то креирају лопови. Не прича се о њима већ о поштеним људима. Нико нам не може ставити примедбу на законитост, пословање, однос према средствима којима руководимо. Моја савест је чиста, не бојим се никога. Срамно је што се то дешава”, рекао је Караџић.

Караџић је додао да га чуди то што нико од државног руководства не реагује када навијачи њега вређају.

“Никада се не стављају у заштиту Караџића, а стављају се у заштиту премијера, Новака Ђоковића и тако даље. Па није ни њихов живот и углед важнији од мог. Врло је проблематично да још нисам чуо ни у медијима, парламетну: ‘шта је тај човек згрешио да му то говорите’”, поручио је Караџић.

По његовој оцени, прозивке"у сваком случају долазе из неког добро организованог кабинета.

“Приметио сам да је и у мојој Суботици било графита и видим исти фломастер, слова, потпуно исти човек је задужен да то ради. Живимо у условима да људи који раде и који су на функцијама морају то да гутају, гледају, слушају. Али, то ни мало не умањује моју енергију да амбиционзно не идемо сваки следећи дан у посао”, навео је Караџић.

Када је реч о раније најављеној реконструкцији Извршног одбора ФСС, Караџић је рекао да има времена да се то договори.

Коментари / 0

Оставите коментар