Борац пред Широки: Меч сезоне дефинитивно!

Бањалучани су свјесни значаја прве утакмице полуфинала Купа БиХ против Широког Бријега у којој ће Борац морати да направи залиху пред реванш, макар и минималну.

Фудбал 15.04.2015 | 08:00
Борац пред Широки: Меч сезоне дефинитивно!

Борац и Широки Бријег ће у сриједу од 19.30 часова на Градском стадиону одиграти други меч у само неколико дана, овог пута у оквиру полуфинала Купа БиХ.
Суботњи првенствени окршај у Широком Бријегу завршен је ремијем 0:0, иако је Борац могао и до цијелог плијена, да му није поништен по оцјени многих потпуно регуларан гол.

У табору Борца покушаће да понове добру игру против екипе која ове године не зна за пораз и да дођу до побједе пред реванш у Широком јер од овог двомеча зависи и остварење европских амбиција клуба из Платонове.

"Ово је утакмице сезоне, то сам рекао и играчима на тренингу. Ова прва утакмица ће највјероватније трасирати пут за реванш. Наш првенствени дуел јепоказао да су ово двије екипе које се надигравају, очекујем исто и сутра увече. Ми врло добро знамо с ким играмо, као што и они знају нас“, рекао је тренер Борца Владо Јагодић.

Он је свјестан бољки своје екипе.

"Ово је екипа са којом се не плашим играти нигдје на страни, иако је млада екипа. На домаћем терену мађутим показујемо неке недостатке, радимо на томе на тренинзима и покушаћемо да дођемо до квалитетније игре. Наша неефикасност је једно оптерећење, а свјесни смо д аиграмо против екипе која није изгубила и која има други најбољи напад. Иззбацивање Сарајева међутим држи нашу психолошку стабилност. Надам се да ће наша публика и наш стадион бити блага предност", додао је Јагодић.

Тренер Борца се потом осврнуо на првенствени окршај са Широким из којег ће Борац црпити самопоуздање, али вјероватно и нека рјешења која је могуће примијенити у овој куп утакмици.

"Презадовољан сам нашим првим полувременом. Показали смо да има начина да се одигра против Широког. Они имају слабости, нису велике, али можемо бити оптимисти. Везни ред би могао одлучити утакмицу. Ми имамо бољи напад, а чврстину наше одрбане показује број наших примљених голова“, рекао је Јагодић.

Он неће моћи да рачуна на Ајдина Реџића и Стефана Дујаковића који немају право наступа у Купу БиХ, као и на повријеђеног Милоша Жеравицу, док је неизвјестан наступ Александра Субића и Срђана Бечелића. На голу ће, као што је био случај и током досадашњег тока такмичења у Купу БиХ, бити Бранислав Ружић.

Везњак Борца Федор Предраговић рекао је да сви играчи једва чекају почетак утакмице.

"За нас је сутра најважнији меч у сезони. Послије освајање бода у Широком атмосфера у свлачионици је одлична, сви са нестпрљењем очекујемо почетак утакмице. Сигурно је да нас очекује тешка утакмица, а ми ћемо дати свој максимум да дођемо до што повољнијег резултата пред реванш у Широком и надам се да ћемо обрадовати наше навијаче", рекао је Предраговић.

Коментари / 0

Оставите коментар