Мутињо: Јуве јесте фаворит, али и ми хоћемо у 1/2-финале!

Фудбалер Монака Жоао Мутињо рекао је да је Јувентус фаворит у предстојећем дуелу у четвртфиналу Лиге шампиона, али да је циљ његове екипе пласман даље.

Фудбал 14.04.2015 | 19:00
Мутињо: Јуве јесте фаворит, али и ми хоћемо у 1/2-финале!

Фудбалери Монака у уторак од 20.45 играју у Торину против Јувентуса, прву четвртфиналну утакмицу Лиге шампиона.

Монако у утакмицу улази низом од осам мечева без пораза и после првенствене победе над Каеном од 3:0 у петак. Јувентус је изгубио од Парме са 0:1 у суботу.

Монако је у осмини финала елиминисао Арсенал (3:3) захваљујући правилу о постигнутом голу у гостима, а шампион Италије је избацио Борусију из Дортмунда укупним резултатом 5:1.

"Јувентус има сјајан тим са импресивним играчима – компактна група која је добро огранизована. Они су фаворити, али и Арсенал је у осмини финала био фаворит. Неће бити лако, али даћемо 200 одсто како бисмо испунили циљ и пласирали се у полуфинале. А после тога желимо финале", рекао је Мутињо за Тутоспорт.

"Ми смо млади и амбициозни. Урадићемо све што је потребно за победу. Ово је важна прилика и морамо да је искористимо. Морамо да останемо концентрисани свих 180 минута. Свака непажња може да буде смртоносна против Јувентуса", додао је он.

Монако и Јувентус дуже од деценије нису играли у полуфиналу Лиге шампиона. Француски клуб последњи пут је био медју четири најбоље екипе у сезони 2003/2004, а италијански тим сезону раније.

Монако никада није победио у Италији, а Јувентус је победио француске екипе у свих 10 утакмица у нокаут фази.

Јувентус је без пораза у последњих 11 утакмица на домаћем терену у европским такмичењима и победио је у три од последња четири меча у Торину ове сезоне у Лиги шампиона.

Фудбалер Јувентуса Патрис Евра могао би да заигра против свог бившег клуба, пошто је за Монако играо од 2002. до 2006. године.

Утакмицу ће пропустити Андреа Пирло због повреде листа, а у екипи неће бити ни Мартин Касерес због повреде зглоба, ни Пол Погба због повреде бутине.

Коментари / 0

Оставите коментар