Ноле: Само да се не повредим!

Новак Ђоковић каже да је најважније да избегне повреде на почетку сезоне на шљаци.

Тенис 14.04.2015 | 14:20
Ноле: Само да се не повредим!

“То нисам успео у претходне три године – једном сам изврнуо скочни зглоб, повредио сам раме пре три године, а прошле сезоне због повреде ручног зглоба нисам играо у Мадриду. Због свега тога нисам се осећао баш тако савршено пред Ролан Гарос“, рекао је први тенисер света.

Новак у Монте Карлу у уторак игра меч другог кола са Албертом Рамосом – тај дуел на програму је трећи по реду, после дуела Монфис – Кузњецов и Цонга – Штруф. Програм почиње од 10.30.

“На шљаци тенисер константно мора сâм да ствара брзину лоптице, док на неким бржим теренима можеш да искористиш брзину противникове лоптице. Зато је физички захтевно и што више времена имаш да се навикнеш, то боље“, каже српски тенисер.

Ђоковић је освојио титуле у Индијан Велсу и Мајамију, па није имао много времена за припреме.

“Свестан сам тога – сада има недељу дана мање времена између Мајамија и Монте Карла, што ми не оставља много времена за опоравак, али и даље се осечам ОК. Ментално сам мотивисан да играм овде и надам се да ће ми тело и ум ’преживети’ до касне фазе ове недеље. Искуство играња на највишем нивоу у последње три-четири године помогло ми је да се боље изборима са оваквим ситуацијама. Први пут сам то успео 2011 – пре тога сам био трећи, али нисам никада добијао толико мечева у низу. Сада осећам и да сам физички сазрео, али и ментално и емоционално мислим да сам на врхунцу“.

Новак истиче да га је искуство научило да се не опушта после одличних резултата.

“Самопоуздање је тешко стећи – потребно је много времена, мечева, вере у себе, сати на терену. Кажем, тешко се стиче, али је тако лако изгубити га. Зато покушавам да будем дисциплинован и свестан тога да морам да наставим вредно да радим. Надам се да ће ми такав став омогућити да останем на правом путу“, закључио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар