Седам начина да уштедите новац

Уколико сматрате да сувише брзо потрошите своју плату, постоји више начина како заправо можете уштедјети новац.

Босна и Херцеговина 14.04.2015 | 07:28
Седам начина да уштедите новац

Најједноставнији савјет јесте да купујете паметно, јер начин на који купујете заправо је кључан у утрошку новца. Корисно је прије куповине увијек направити листу и то искључиво оних ствари које су вам пријеко потребне. Уколико се држите те листе, значајно ћете смањити беспотребне трошкове. Такође, препоручљиво је куповати одјећу изван сезоне, односно искористити све могуће распродаје.

Искључите све апарате који вам нису потребни и угасите свјетла у собама у којима се нико не налази, јер трошкови електричне енергије заузимају значајно мјесто у сваком кућном буџету.

Уштеда топлотне енергије донијеће и значајне уштеде новца те стога у своју кућу увијек уградите најбољу могућу изолацију.

Будите сами свој мајстор, јер сваки износ који дате за мајсторисање около куће или у стану увијек односи много новца из кућног буџета.

Искористите све купоне и попусте који вам буду на располагању. Уколико можете бити плаћени за рециклирање пластике или других материјала, искористите и ту шансу.

Добро одржавајте и на вријеме сервисирајте своје кућанске апарате јер тако продужавате њихов вијек трајања и не морате куповати нове.

Преговарајте о сваком трошку гдје је то могуће, па и у вашој банци.

(Клиx.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Едо , Слатина - Тузла

14.04.2015 06:59

Све наведено одавно урадио и опет сам на прагу лицног банкрота , јер мозе да стеди онај ко има редовна примања али ста са "армијом" нас који немамо редовна примања него само расходе ??!!

ОДГОВОРИТЕ