Бнајалука: Вода из цијеви уништила куће

Породицама Деспинић и Липић из бањалучког насеља Ребровац, други дан Васкрса неће остати у лијепом сјећању. У зору их је пробудио звук воде, која је у великим млазевима продирала у њихове куће.

Република Српска 13.04.2015 | 21:12
Бнајалука: Вода из цијеви уништила куће

Када је пукла цијев поред једне од кућа, беспомоћно су гледали како им вода ломи прозоре, диже подове, уништава намјештај.

Кажу да је већина онога што су годинама градили отишло у неповрат, јавља АТВ.

“Горе је све потпољено. Значи, дигнути су ламинати, доле је прошла вода и код брата исто, кроз плочу. Значи, разбијен је прозор, два прозора. И дигнут намјештај. Значи све, све је под водом”, рекао је Далибор Деспинић.

Беспомоћно су и Липићи гледали како им вода потапа буквално цијелу кућу. Кажу, срећа је што су се на вријеме пробудили.

“Доњи дио куће је комплетно до купатила у води. Све су ствари у води биле. Мислим да је неко крив и одговоран за ово, а ко је – ‘Водовод’. Да су на вријеме барем то спријечили, не би толика штета била”, каже Мира Липић.

Породице су одмах позвале ватрогасце, “Водовод” и комуналну полицију. Помоћ им је стигла из “Водовода”, али, како тврде, тек након сат и по времена.

Огорчени Деспинићи сматрају да су надлежни реаговали раније, била би спријечена велика штета.

“Полицију и ватрогасце, по 2-3 пута смо звали. Послије сат времена, можда чак и више, су појавили се први. Један радник ‘Водовода’, само један, који је ето успио за 20 минута отклонити, угасити воду, што је најбитније било. Међутим, већ је то било касно”, истиче Нико Деспинић.

Деспинићи и Липићи позивају на одговорност. Питају се зашто су толико чекали помоћ. Када су звали, рекли су им да ситуација није озбиљна, иако тада нису ни изашли на терен. Мокри, испуцали зидови и уништен намјештај ипак говоре другачије. Директор сектора одржавања бањалучког “Водовода”, Саша Шево, сматра да је интервенција била благовремена.

“Па ја не знам какве ви информације имате. Ја оне информације које имам да је интервенција била за мање од 40 минута”, каже Шево.

Из “Водовода” кажу да ће сутра бити завршена процјена, и да ће, ако се утврди да је било штете, породицама губици бити компензовани.

Деспинићи процјењују да имају 20 000 марака штете, а тај губитак није лако надокнадити. Не желе да остану без својих домова, и очекују благовремену реакцију.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар