Федекс жели, али може ли до још неке грен-слем титуле?!

Роџер Федерер сматра да је урадио све што је потребно да спреман дочека сезону на шљаци.

Тенис 14.04.2015 | 17:20
Федекс жели, али може ли до још неке грен-слем титуле?!

“Имам добар осећај у вези са својом игром и физичком спремом. Дошао сам овде у четвртак како бих тренирано на Централном терену, а за то у прошлости нисам увек имао прилику. Мислим да сам учинио све потребне ствари како бих се припремио за сезону на земљи“, рекао је Федерер.

“Што се тиче кондиције и свега осталог, морао сам више да радим у тренинг-блоковима у односу на прошлу годину и зато сам срећан што је иза мене одмор који сам узео. Имаћу још један блок после Монте Карла кад се вратим у Швајцарску, можда још један после Мадрида. То је план и мислим да ће добро функционисати за Ролан Гарос и Вимблдон, и за даље“, додао је Швајцарац.

Роџер је до сада у каријери освојио 17 Грен слем трофеја, у августу пуни 34 године, али не одустаје од нове највеће титуле.

“Увек циљам на Грен слем титулу, зато играм и то је мој следећи циљ. Ако бих могао да бирам, волео бих да осми пут освојим Вимблдон“, каже Федерер.

У Монте Карлу је Роџер четири пута губио у финалу – три пута од Надала и прошле године од земљака Стана Вавринке.

“Био сам близу, не знам да ли сам био на два, три или четири поена до тријумфа. Осећао сам да сам имао шансе, али сећам се и да је Стан заиграо боље. Био сам и срећан због њега. Играо сам врло добро цео турнир, финале је било добро, а ја сам се у трећем сету уморио, плус сам био ужасни прехлађен. Стан је заслужио победу јер ја нисам завршио посао у другом сету када сам морао“.

На старту овогодишњег турнира Федерер ће играти са бољим из меча Шарди – Шварцман.

“Ово је увек први турнир на шљаци после седам месеци на бетону. Жреб је увек тежак на почетку – Шарди је већ играо у Хјустону, а Шварцман је добио два меча у квалификацијама“.

Коментари / 0

Оставите коментар