Дуле: Није лијепо пријетити Партизану!

Стратег црно-белих "јако задовољан спремношћу екипе", нада се да ће полуфинале АБА плеј-офа против Звезде бити "кошаркашки празник"...

Кошарка 13.04.2015 | 23:00
Дуле: Није лијепо пријетити Партизану!

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да ће терен показати да ли је квалитетнију припрему за полуфинале имала Црвена звезда Телеком, која је тек пре неколико дана завршила наступ у Топ 16 фази Евролиге, или његов тим, који није имао јаких мечева од 22. марта и гостовања Будућности.

Оно у шта је сигуран јесте да је систем на три добијене утакмице "праведнији од Фајнал фора" и да ће Партизан, без обзира на број својих навијача у дворани, увек бити спреман да игра на победу.

"Очекујем да услови за игру буду регуларни, а када почне утакмица, најважнији фактор су играчи. Ко буде имао расположеније играче, тај ће победити. Звезда јесте благи фаворит, али претити Партизану и тврдити да ће Звезда следеће сезоне сигурно играти Евролигу није баш пристојно. Можда је то део неке стратегије, али не ради се то ни мањим клубовима од Партизана. Даћемо све од себе, видећемо какви ће бити ефекти", у свом стилу, пркосно је изјавио Душко Вујошевић.

Он је навео да су "дерби мечеви традиција овог града, а традиција је "лепота која се чува".

"Надам се да овде најављујемо кошаркашки празник у Београду", рекао је тренер црно-белих на заједничкој конференцији у хотелу "Краун плаза".

Вујошевић је констатовао да Партизан и Звезда "ове, као и прошле сезоне нису радили у истим околностима" и да је "свако дошао до полуфинала на свој начин".

"Звезда је везала пуно победа у АБА лиги, освојила Куп, пласирала се међу 16 у Евролиги и то су резултати за респект. Ми смо имали веома тешку сезону. Остали смо без важних играча - Ловерња, Богдановића, Вестермана... Кренули смо у сезону уз БАТ блокаду и финансијске проблеме и сигурно урадили више него што су неки очекивали. С обзиром на околности, можда би требало бити задовољан овим што је урађено, али ми нисмо. Увек желимо максимално могуће".

Он је задовољан општим стањем екипе пред "мечеве сезоне", укључујући "здравствени билтен".

"Улазимо у полуфинале са жељом да дамо све од себе и да у том покушају будемо савршени. Екипа је после свих перипетија, одлазака Шалића и Гагића током сезоне, успела да се консолидује. Има своју структуру, подељене улоге и задатке. У односу на ситуацију у којој 'пливамо', могу да будем јако задовољан понашањем и спремношћу играча".

Партизан ће у прва два меча, у уторак и среду од 21 час, бити гостујућа екипа. Сигурно је да би бар један "брејк" представљао одличну основу за даљи ток полуфинала...

Капитен Партизана, Драган Милосављевић, свестан је да њега и саиграче очекују тешке утакмице.

"Улог је сигурно јако велики. Звезда игра одлично целе сезоне, има екипу попуњену на свим позицијама, док смо се ми нешто касније комплетирали. Имали смо одређених проблема, али смо достигли завидан ниво игре и видећемо колико можемо у овом полуфиналу".

Коментари / 0

Оставите коментар