Ђуровић: Блага предност Звезди!

Искусни кошаркашки стручњак Владе Ђуровић рекао је да очекује неизвесну серију у полуфиналу плеј-офа АБА лиге између Црвене звезде и Партизана и благу предност дао црвено-белима.

Кошарка 12.04.2015 | 14:40
Ђуровић: Блага предност Звезди!

"Малу предност има Звезда, у процентима 51:49. Дуже су у истом саставу, уигранији су, док је Партизан мењао играче током сезоне и Американац Џос Акојон се није још уклопио. Очекујем да Партизан буде опаснији кад почне завршница Суперлиге. Велики улог је на столу, питање играња у Евролиги наредне сезоне и буџет. Добро је што неће бити навијача оба тима у дворани", рекао је Ђуровић.

Према његовим речима предност Звезде огледа се и у томе што ће имати утакмицу више на домаћем терену.

"Звезда је само два меча у Евролиги одиграла у Пиониру и добила, није то случајно. Пионир је чудо, таква акустика не постоји нигде, публика је са свих страна, паркет се тресе док се изводе слободна бацања... Екипе које сам водио као тренер нису знале шта их је снашло, играчи не знају где ударају, посебно ако се не гостује често", објаснио је Ђуровић.

Он се посебно осврнуо на новајлију у тиму Партизана, Акојона, који се прошлог месеца прикључио екипи Душка Вујошевића.

"Американац је опасан играч, специфичан, игра на начин као што су то радили Дражен Петровић, Никос Галис или сада Ендрју Гаудлок. Понекад делује да исхитрено шутира, али такав кошаркаш мора да се пусти и истрпи. Одличан је, иако пре нисам чуо за њега. Незгодан је за чување и може да добије утакмцу", истакао је Ђуровић.

Бивши тренер Црвене звезде, Будућности, Металца и бројних других клубова очекује да полуфинална серија прође у фер и спортској атмосфери.

"Тешко ће бити играчима и тренерима, али најтеже судијама. Кога код да делегирају биће скакања, приоговора.. Тешко, не бих желео да будем у њиховој кожи", поручио је Ђуровић.

Ђуровић је признао да није присталица АБА лиге, али да се радује завршници регионалног такмичења.

"Није могло да се пожели боља завршница, утакмица у Подгорици између Будућност и Партизана је била драматична, одлучивала је ко ће избећи Звезду, а ово сад је тек посластица. И друга утакмица између Будућности и Цедевите је добра, али то више интересују Црну Гору и Хрватску", закључио је Ђуровић.

Полуфинална серија плеј-офа Јадранске лиге између Црвене звезде и Партизана почиње у уторак 14. априла у хали Пионир, а играће се по систему 2-2-1.

Коментари / 0

Оставите коментар