МК: Рафа у Нолетовој половини жреба!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић налази се у истој половини жреба Мастерса у Монте Карлу са Шпанцем Рафаелом Надалом, одлучено је жребом.

Тенис 11.04.2015 | 15:00
МК: Рафа у Нолетовој половини жреба!

Надал је ове недеље пао на пето место АТП листе, жребом је одлучено да са Ђоковићем може да се састане у полуфиналу, а пре тога се укршта са сународником Давидом Ферером.

Пројектовани ривал Ђоковића у четвртфиналу јесте Хрват Марин Чилић са којим ће у току дана играти егзибициони меч.

Њих двојица налазе се у горњој половини костура, док доњу предводи Швајцарац Роџер Федерер, а ту су још бранилац титуле Стан Вавринка и Милош Раонић.

У истом делу где су Новак и Рафа налази се и Виктор Троицки, који ће већ на старту имати тежак посао против Мартина Клижана.

Новак је слободан у првом колу, а у другој рунди га вероватно очекује сусрет са Николасом Алмагром који ће добити противника из квалификација.

Већ треће коло српском играчу би послужило као прави тест пошто се укршта са Летонцем Ернестсом Гулбисом, 11. носиоцем на турниру у Кнежевини. Међутим, Гулбис ће пре тог меча морати да прође Андреаса Хајдер Маурера и победника сусрета Бернард Томић – Лукаш Росол.

Тешко је очекивати да ће Марин Чилић стићи до четвртфинала после дуге паузе због повреде, а да би то урадио мора да прескочи неколико незгодних препрека – Флоријана Мајера, Михаила Јужног, Давида Гофана и Жо-Вилфреда Цонгу.

Надал ће већ у свом првом мечу у Монте Карлу морати да буде на високом нивоу јер иде на Доминика Тима који не би требало да има проблема са Лукасом Пуијем. И треће коло неће бити једноставно – највероватнији противник је Џон Изнер, а изненађења прижељкују Троицки, Клижан и Џонсон.

Давид Ферер ће јединог озбиљног супарника до четвртфинала имати у Жилу Симону јер у другом делу горње половине жреба има места за двојицу квалификаната, а ту су још, Симоне Болели и Виктор Естреља Бургос.

Федерер предводи доњи део костура, а пошто нема Кеија Нишикорија и Ендија Марија, у полуфиналу би могао да се састане са Томашом Бердихом или Милошем Раонићем.

Швајцарац нема лак жреб – друго коло доноси му неугодног Жеремија Шардија који га је победио прошле године у Риму, а потом следе Долгополов, Ћорић или Монфис.

Пројектовани ривал у четвртфиналу му је сународник Стан Вавринка који брани титулу и који ће имати тежак посао. Стиче се утисак да је управо тај део жреба најквалитетнији јер су у њега смештени Григор Димитров, Фернандо Вердаско, Фабио Фоњини и Хуан Монако.

Раонић би највећу препреку требало да има у ветерану Томију Робреду, док су потенцијални противници Бердиха Пабло Карењо Буста, Филип Колшрајбер и Роберто Баутиста Агут.

Мастерс у Монте Карлу почиње у понедељак и игра се за наградни фонд од 3.288.530 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар