Анализа: Какав би страх и трепет био Ајакс за Европу! Али...

Ибра и Суарез у нападу, а лоптама их хране Снајдер и Ериксен: Да није бутик за богаташе Ајакс би био страх и трепет Европе! Средина у чијој би игри уживали и навијачи ПСВ-а, нападачки тандем за депресију голмана, а ПСЖ има највише бивших житеља Амстердама.

Фудбал 11.04.2015 | 13:00
Анализа: Какав би страх и трепет био Ајакс за Европу! Али...

Евентуалним поразом од Хераклеса Ајакс ће се и званично опростити од титуле у Холандији, а славни тим из Ередивизије већ неколико сезона уназад бележи слабе резултате у континенталним такмичењима и стрепи и када путује на исток континента.

А ако неко у свету фудбала има право да каже оно поражавујеће „Е шта би било да је...“ онда су то навијачи Ајакса, јер да њихов клуб није прегажен капитализацијом фудбала Лига шампиона би била драстично мање неизвесна пошто би Копљаници рутински газили Старим континентом да су задржали играче које су морали да продају.

Амстердамски клуб је познат по производњи офанзивних играча, али претходних година је успевао и да изнедри неколико великих имена за дефанзивне линије европских богаташа. Одређено време је и Мартен Стекеленбург био највреднији артикал у излогу Амстердам Арене те је чувар мреже гледан као нови Едвин ван дер Сар, највише због две награде за најбољег играча Ајакса, ипак после неколико лоших избора и повреда Холанђанин углавном греје клупу за Монако на позајмици из Фулама.

Ипак Стекеленбург вероватно не би имао ни пуно посла јер би испред њега били поређани Барселонин Томас Вермален, бивши капитен Арсенала, и један од најскупљих дефанзиваца света Јан Вертонген. Пари Сен Жермен има највише бивших играча Ајакса, а Грегорију ван дер Вилу би било можда и боље да је остао у главном граду Холандије, или да је ипак појачао минхенски Бајерн него што је отишао у Француску. Његов старији колега са левог бока Максвел већ годинама игра на највишем нивоу, а и те како има шта да понуди.

Задња линија би имала вероватно и најбољег чувара у Европи пошто ниједном офанзивцу није свеједно када треба да прође против Најџела де Јонга, човека који је био толико доминантан у својој улози да је на месту где се техничари праве и величају проглашен за најбољег играча сезоне 2005/2006.

Следи права ствар и средина коју би била милина гледати, па чак и да сте навијач ПСВ-а или Фајенорда. Бивши освајач Лиге шампиона и вицешампион света Весли Снајдер би заједно са младим Кристијаном Ериксеном и Рафаелом ван дер Вартом могао да проиграва и најгоре фудбалере београдских основних школа, а камоли двојицу врхунских мајстора.

Тандем Луис Суарез – Златан Ибрахимовић би био довољан да већина голмана Ередивизије на дуел са Ајаксом изађу са белом заставом и припремљеним писаним извињењем навијачима због броја примљених голова.

Нема сумње – страх и трепет Европе! Питање је колико би само Лига шампиона освојили.

Ајакс (4-1-2-1-2): Мартен Стекеленбург (Рома/Фулам) - Грегори ван дер Вил (ПСЖ), Томас Вермален (Барселона), Јан Вертонген (Тотенхем), Максвел (ПСЖ) - Најџел де Јонг (Милан) - Весли Снајдер (Галатасарај), Кристијан Ериксен (Тотенхем) - Ван дер Варт (Хамбургер) - Златан Ибрахимовић (ПСЖ), Луис Суарез (Барселона)

Коментари / 0

Оставите коментар