Пилић: А сви су се смијали Новаку!

Легендарни тениски стручњак Никола Пилић истакао је да Новака Ђоковића, ког је тренирао од 2000. до 2004. године, од многих његових ривала разликује то што не зна шта је трема.

Тенис 11.04.2015 | 18:00
Пилић: А сви су се смијали Новаку!

"Постоји позитивна трема, то је кад играч почне озбиљно да размишља о мечу и то га држи пет минута. А лоша је кад се неко уплаши и не може да пружи оно што би објективно могао, да испољи најбоље, што иначе ради на тренингу", почео је Пилић своју причу у ексклузивном интерјвуу за "Политику" и додао:

"Спорт је пун такозваних 'светских шампиона на тренинзима'. Новак са тим нема проблема. Сада је у Мајамију губио од Долгополова са 1:0 у сетовима и 3:0, па 4:1 у другом сету, а онда га је стигао и последњуи сет добио са 6:0! Ту је била разлика између (Бориса) Бекера и (Михаела) Штиха којима сам такође био тренинг. Бекер је могао да губи са 2:0 у сетовима и 4:1 у трећем, а одна да пети сет добије са 14:12, док би у истој ситуацији Штих, који је по умећу био раван њему, одавно мислима био у слвачионици. Штих помисли да то није његов дан и препусти се збивањима, док Бекер иде до краја", рекао је Пилић том приликом, додајући и да је Новак Ђоковић "имао огромну жељу да игра тенис и, што је врло важно, да буде шампион".

"Када је као клинац рекао да жели да буде први на свету, многи су се смејали, али мени то није било смешно. Руку на срце, када је дошао код мене у Минхен, са 13 година, имао је доста мана, али смо то постепено елиминисали. Требало је поправљати сервис, волеј... Када сам га довео у Београд после четири године, одмах је почео да сакупља прве АТП поене. Једна од важних одлика добрих играча је да савете тренера упијају брже од других", истакао је, између осталог, Пилић у опширном интервјуу за "Политику".

Новак Ђоковић ће следеће наступе имати у Монте Карлу, где у недељу 12 априла креће турнир на шљаци, на коме најбољи тенисер брани 360 бодова, јер је прошле године у полуфиналу изгубио од Федерера са 5:7, 2:6. После тога, Ђоковићу следе наступи у Мадриду (од 3. до 10. маја), па Риму (од 10. до 17. маја), а онда и једини гренд слем који није освојио, Ролан Гарос, од 24. маја до 7. јуна.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

како је лијепо видјети вас заједно

11.04.2015 16:06

Све најбоље добром Николи и добром Новаку од једног доброг Бошњака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

11.04.2015 17:53

Ко се последњи смеје,Смеје се Најљепше!!!

ОДГОВОРИТЕ