Боби у историји Евролиге!

Центар Црвене звезде Бобан Марјановић поново је ушао у историју Евролиге – срушивши још три рекорда.

Кошарка 10.04.2015 | 15:40
Боби у историји Евролиге!

'Доброћудни див' са Малог Калемегдана остварио је већ у првој четвртини меча против Панатинаикоса девет скокова и тако забележио укупно 249 у сезони – оборивши рекорд Мирсада Туркџана.

На крају првог полувремена најкориснији играч досадашњег дела елитног такмичења имао је и 19 индексних поена (6 поена, 10 скокова), чиме је стигао до укупног индекса 607 и оборио рекорд бивше звезде Макабија Ентонија Паркера.

Само неколико играча у историји Евролиге имало је дабл-дабл просек по окончању неке од фаза, а ниједан од њих није окончао сезону са таквим учинком дуже од деценију – осим Бобана Марјановића.

Бобан је меч са Панатинаикосом окончао са 12 поена и 16 скокова и тиме успео да уђе у друштво Арвидаса Сабониса, Мирсада Турџана и својих земљака Дејана Томашевића и Дејана Милојевића.

Такође до краја меча је остварио још десет индексних поена па сада рекорд Евролиге, по корисности у сезони, износи 617.

Центар Црвене звезде Телеком, у својој трећој сезони у елитном такмичењу, држи титулу најкориснијег играча лиге (МВП) са просечним индексом 24,9, а уједно је најбољи скакач са 11 скокова у просеку и четврти најбољи стрелац са 16 поена по мечу.

На све то, 221 центиметара високи Боби само на једном мечу, од 24, није остварио двоцифрени кошгетерски учинак, при том уписавши и 16 дабл-даблова чиме је такође постао рекордер.

Црвено-бели су Пиониру савладали грчку екипу и тријумфовално завршили такмичење.

Коментари / 0

Оставите коментар