Виша цијена чистоће и прије сагласности

Град Бањалука признао је да је бањалучка "Чистоћа" без сагласности и прије Одлуке о поскупљењу услуге одвоза смећа самовољно подигла цијену услуга за одредјене објекте у граду. То је утврдила надлежна инспекција, медјутим није било никаквих санкција.

Република Српска 10.04.2015 | 14:10
Виша цијена чистоће и прије сагласности

Бањалучка "Чистоћа" је прије било какве званичне Одлуке града и без сагласности надлежних органа градске управе извршила корекцију цијена за одредјене објекте. Прије свега школе и угоститељске објекте. То пише и у одговору Одјељења за привреду на одборничко питање. Одјељење за привреду прецизира да је све утврдјено ванредном инспекцијом али наводе и образложење "Чистоће".

"Надлежни у "Чистоћи" образложили су да је до повећања цијене овој категорији услиједило након доношења новог Закона о угоститељству чијим одредбама је прописано да сви угоститељи пиће морају држати у стакленој амбалажи чиме се повећава терет отпада који се одвози у односу на пластичну амбалажу", пише у документу Одјељења за привреду.

Овај разлог био је довољан надлежнима у "Чистоћи" да својевољно коригују цијену одвоза смећа. "Чистоћа" Бањалука однедавно је приватно предузеће у власништву Младена Милановића, власника МГ Минда, иначе најближег сарадника министра финансија Зорана Тегелтије.

Поскупљење услуга "Чистоће" за двадесет одсто одобрио је након консултацијама са савјетом за привреду градоначелник Слободан Гаврановић. Да то град учини, обавјестили смо раније, мјесецима је вршен притисак и из кабинета министра финансија. Наши извори из градске управе тврде да је министарство условљавало градску власт.

Бањалучани 20 одсто скупљи одвоз смећа плаћају од првог марта. Иако су први људи града у неколико наврата тврдили да ће прије раскинути уговор него одобрити повећање цијене услуге.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

СС

10.04.2015 12:33

СВАКИ КОМЕНТАР ЈЕ СУВИШАН

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалуцанин1/1

10.04.2015 13:51

Треба мркоњицком клану лове...знате ону БАНАЛУЦАНИ ГОВНА РУЦАЛИ...то нам је досло..и нека је и заслузили смо..нисмо ни заслузили бољу градску власт...ако је ово уопсте и висе град..висе ми лици на дивљи запад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

10.04.2015 14:30

Има ли краја малверзацијама и глупим изговорима. Замислите Министарство финансија (читај Теретлија) вршило притисак на град Бања Луку да иста повиси цијену одвоза смећа. И на то градоначелник пристаје. Шта је следеће:тражиће Министарство рада увођење пореза грађанима Републике Српске за добробит прираштаја мрава у Јужној Африци. А какав је ово изговор овога СНСД тајкуна Милановића због стаклене амбалаже се повећава тежина смећа. Ово прање пара је више постало и сасвим јавно. Ови су почели копирати талијанску мафију са почетка 20-тог вијека у Америци, само није им бар јавно помагао министар финансија - то је наша домаћа "иновација".

ОДГОВОРИТЕ
Name

цуперак

10.04.2015 14:44

То поскупљење је нормално,логицно и оцекивано. Сви би да зиве у Бањалуци, ниста да раде и да имају бесплатне резије. Министарство финансија није врсило притисак, него је сугерисало, сто је и нормално. Зивио Мркоњиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спортиста

10.04.2015 15:19

А јел се мозе возит бицикл по Мркоњицу..има ли мало равнице?

Name

перхан

10.04.2015 15:21

Кад је Нектар организовао наградну игру,из Мркоњица су људи слали цепове слозене у ријец "нектЕријада". хахахахахахахахахаха Зивио.

Name

вупер

10.04.2015 14:49

КАЈА ЈЕ ЦАР ОНИ ТЕГЕЛТИЈА ИМАЈУ СВЕ ДО ГРАДИСКО ОД СИПОВА, САМО ИМ ФАЛИ ЗМАЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

коклоп

10.04.2015 15:10

Послацу вам слике,гдје људи цепркају по смецу да једу.Све смо близи контејнеру.Људи не дајмо ово да нам раде.Опозицијо поведи револуцију.Не мозе се висе.

ОДГОВОРИТЕ