САД није способна за руске методе рата

Војска САД губи технолошку надмоћ - амерички војници нису способни за методе рата које Русија користи у Украјини, сматра Роберт Ворк, замјеник министра обране САД.

Свијет 10.04.2015 | 13:40
САД није способна за руске методе рата

Током говора на колеџу копнене војске у савезној држави Пенсилванији, Ворк је прецизирао да америчка војска губи технолошку надмоћ у условима примјене навођеног наоружања и нових метода ратовања, које, наводно, користи Русија у конфликту на југоистоку Украјине.

Како наводи "Гардијан, Ворк оцјењује да је амерички метод ратовања, који је кориштен посљедњих 30 година, данас превазиђен.

Он најављује преиспитивање одлуке о одустајању од масовних војних кампања послије Афганистана и Ирака, што ће окончати политику коју је успоставио Барак Обама.

"Сасвим је могуће да ћемо у будућности поновно проводити овакве кампање", највљује Ворк.

Он оцјењује да ће се потенцијални непријатељи САД понашати "слично као Русија приликом заузимања Крима" и да америчка војска мора бити спремна да такве догађаје спријечи.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

добро да признас

10.04.2015 12:08

Нема силе на свијету,која зели ратовати са Русима.Видјели Амери да Руси раде ста хоце,лете бомбардерима кад хоце,а о неким техницким достигнуцима које паралису сву електронику на непријетељским циљевима и тој тајни мало ко зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

10.04.2015 13:12

Свака част Руси и нема нико ко смије да удари на вас. Али и за покушаје треба превентивно реаговати да криминалци из Кијева виде да им је џаба сва подршка Америке и НАТО-а. Русија је Русија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босс

10.04.2015 16:48

Тако је тако је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрина

10.04.2015 19:00

Обицна лаз.2002 године Георг Бусцх је изјавио да Ал Каида има савременије орузје него Америка а Бинладен на магарцу јасе.

ОДГОВОРИТЕ