Торнадо у Америци ствара хаос

Снажан торнадо прошао је јуче деловима америчких држава Ајове, Илиноиса и Охаја, једна особа је изгубила живот, било је доста повређених, а Национална метеоролошка служба упозорила је на "посебно опасну ситуацију," упозоривши да људи са средњег запада треба да буду у приправности.

Свијет 10.04.2015 | 11:59
Торнадо у Америци ствара хаос

Видео олује на Ју тјубу показује огромну пијавицу која се креће преко поља. Једна особа је изгубила живот у олуји која је погодила Фердејл у Илиноису, навела је портпарол за ванредне ситуације Пати Томпсон.

У Рочелу у Илиноису било је мого пријава о повређеним и штетама, саопштено је из канцеларије окружног шерифа. Посебно је тешка ситуација била у болници, јер је због торнада требало збринути урегнетне пацијенте.

ЦНН је известио да су озбиљне штете начињене на северу града, као и да су спасиоци извлачили заробљене људе из кућа. Према вестима са друштвених мрежа, слична ситуација је била у Киркланду.

Више торнада пријављено је у околини Рокфорда, који је 85 километара удаљен од Чикага. Велика и изузетно опасна пијавица уочена је близу Каманче у Ајови, а торнадо је погодио и јужни Толедо у Охају. Пијавице су као део опсаног невремена пореметиле живот око 95 милиона људи , укључујући и велике градове као што су Чикаго и Сент Луис.

Осам торнада је у среду прошло кроз Оклахому, Канзас и Мисури, а метеоролози очекују да би ускоро могли да буду погођени и мањи градови као што су Потоси и Мисури, у близини Сент Луиса.

Коментари / 0

Оставите коментар