ЕЛ: Побједа за крај! Пао је и ПАО!

Кошаркаши Црвене звезде победили су Панатинаикос са 69:68 (16:7, 14:19, 14:19, 25:23) у последњем колу Топ 16 фазе Евролиге.

Кошарка 09.04.2015 | 22:40
ЕЛ: Побједа за крај! Пао је и ПАО!

Звезда је испустила предност створену у првом полувремену, али не и победу. Иако су Грци средином треће деонице "чекирали" карту за Топ 8 захваљујући победи Макабија над Албом, нису посустајали фанатично су се борили за тријумф, али су црвено-бели у напетој завршници преокренули са линије пенала.

То је заправо била круна сјајне вечери Бобана Марјановића, који је оборио два рекорда, по индексу корисности и скоковима у једној евролигашкој сезони. У одлучујућим моментима, он је после промашаја Вилијамса ухватио лопту и изнудио фаул, који је претворио у два поена вредна победе.

Последња четвртина: Нелсон покренуо Панатинаикос

Демаркус Нелсон је направио мини серију од пет поена за 44:50, узвратио му је Митровић тројком, а после је бивши играч црвено-белих и грешио, што Звезда није успевала да материјализује, пре свега због добре одбране ривала.

У међувремену, окончан је и меч Алба - Макаби (64:73), па је екипа Душка Ивановића и имала загарантовано место у другој фази. И поред тога, добро су били расположени били Фотсис и Папас, парирали су Блажич и Митровић (57:62).

Одлично је Звезда користила проблем гостију са фауловима, најчешће преко Калинића, па је мечу враћена неизвесност са линије пенала, минут и по пре краја при резултату 62:63. Одушевљење на трибинама кулминирало је тројком Блажича у паду уз фаул Јанковића, а после промашаја са линије пенала, Калинић је зграбио лопту и проследио Џенкинсу, који је изнудио нови фаул Јанковића.

После његових поена, чувала је Звезда +2, Марјановић је излазио на Дијамантидиса и спречавао га да шутира за три, али је то успешно учинио Папас са друге стране, за 67:68.

Трећа четвртина: Преокрет Грка, па две тројке Звезде и нови преокрет

Иако су Грци уз нову тројку Јанковића преокренули на 30:31, мало је било потребно играчима Дејана Радоњића да подигну буку у Пиониру. То су учинили Блажич и Вилијамс баш тројкама, Марјановић их је испратио за серију 8:0, окончану новим ефектним закуцавањем Батисте.

У завршници су често гости ишли на линију слободних бацања, нису промашивали, што је омогућило и Маврокефалидису да поентира за 44:45, резултат са којим се ушло у последњи период игре.

Друга четвртина: Нелсон на паркету, црвено-бели дуго одржавали предност

Демаркус Нелсон добио је шансу на почетку друге деонице, у којој је Звезда на почетку дошла до двоцифрене предности преко Митровића. После осам промашаја, прву тројку за госте погодио је Дијамантидиса, али талас Звезде није заустављен.

Цирбес је достојно заменио Марјановића, док је Дангубић испратио тројкашки ритам Вилијамса за 23:12. Тим из Атине полако је почео да "топи" предност ослањајући се на Папаса, придружио се Јанковић тројком, док је шетња Батисте кроз рекет (26:23) навела Радоњића да тражи тајм-аут. До краја полувремена, бриљирали су Марјановић и Митровић, који су одличним комбиновањем били заслужни за 30:26, резултат при ком се отишло на одмор.

Прва четвртина: Пре меча овације Нелсона, на почетку утакмице добра рола Вилијамса

Демаркус Нелсон је дочекан како доликује, уз овације и поклоне, због партија у црвено-белом дресу у претходне две сезоне, а после тога, Вилијамс је одлично стартовао, за вођство од 7:4.

Растерећеност Звезде била је терет за Грке - лаган приступ донео је ново одлично комбиновање у нападу после агресивности у одбрани, па је Вилијамс сервирао закуцавање Митровићу, за "аларм" на клупи Душка Ивановића.

Вилијамс се ипак није зауставио, новом тројком је само појачао песму на трибинама, после чега је отишао и на клупу, а његови саиграчи су прву деоницу окончали са предношћу од 16:7.

Коментари / 0

Оставите коментар