Сале још годину игра за Партизан!

ДОГОВОРЕНО: Саша Илић још годину дана Партизанов капитен! Сад ни Моцин рекорд није далеко! Легендарни везиста прихватио идеју Љубише Тумбаковића и Милоша Вазуре да настави играчку каријеру.

Фудбал 10.04.2015 | 18:40
Сале још годину игра за Партизан!

Пристао је! Саша Илић је прихватио понуду руководства Партизана да продужи уговор са клубом из Хумске 1, што значи да ће и наредних годину дана бити капитен црно-белих.

Преговори између искусног везисте и чланова нове управе интензивирани су последњих дана, а после пласмана у финале Купа Србије пао је усмени договор. Сад се само чека да вишемесечна идеја пренесе на папир, а легендарни „број 22“ озваничи наставак богате каријере. Њему актуелни уговор истиче завршетком првенства, међутим, извесно је да ће бити продужен на још годину дана, као што је била пракса на крају претходне две сезоне, кад је Илић померао границе и изнова доказивао да може да игра на задовољавајућем нивоу.

На останку Саше Илића на терену заједнички су инсистирали потпредседник за спортска питања Љубиша Тумбаковић и генерални директор Милош Вазура, а како исту идеју подржава и председник Зоран Поповић, остало је још само да се чује реч капитена. На крају је и он преломио, па ће остати да предводи екипу Зорана Милинковића и у наредној сезони. Иако ће 30. децембра прославити 38. рођендан.

То значи и могућност да до краја каријере поправи лична достигнућа, за која тврди да му не значе превише, односно престигне Момчила Вукотића на листи фудбалера који су одиграли највише утакмица у дресу Партизана. Популарни Моца их има 791, а Саша Илић је тренутно на коти 717, што значи да би му је за рушење рекорда потребно 75. Ако се има у виду да до краја ове сезоне може да одигра десет (девет у првенству и финале Купа), те да у следећем теоретски може 37 лигашких и максимум пет у маосвнијем такмичењу, те пројектованих 12 у Европи (под условом да Парни ваљак догура до групне фазе Лиге шампиона или Лиге Европе), а успут по десетак пријатељских током летњих и зимских припрема можда следеће године у ово добра Илић сруши рекорд стар 32 године, колико је прошло од Вукотићевог завршетка каријере.

Захваљујући толиком број утакмица Саша Илић ће бити у прилици и да напредује на вечној листи стрелаца државних шампионата. Тренутно је на седмом месту са 123 поготка у два мандата и надостаје му шест да се изједначи са некадашњим првотимцем Црвене звезде и новобеоградског Радничког Зораном Прљинчевићем (129), само је питање може ли да се пробије међу првих пет, с обзиром да је Тодор Веселиновић шести са 145, а Фране Матошић (Хајдук, Сплит) пети са 149.

Наравно, неприкосвновени лидер је бивши ас ОФК Београда, Партизана и Галенике, Слободан Сантрач (218).

Мада, нема дилеме да ће Гробари и без тих бројки опет да певају чувеном капитену и већ на следећој утакмици знати да поздраве његов гест да продужи уговор. А тренер Зоран Милинковић може да трља руке, јер ће на располагању имати човека способног да мења ритам или решава утакмице и у свлачионици буде много више од обичног играча.

Коментари / 0

Оставите коментар